Namn: Lösen:

Dyk nr: 188, Stockholm, Lillsved M/S Harm


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2014-07-09
MAXDJUP :
18 meter
DYKTID :
81 minuter
VATTENTEMP :
11 grader
SIKT :
1-2 meter
VISAD :
572 ggr

Började med en kopp java på strand-cafe´t...kollade om det var ok att parkera bilen på deras parkering medan vi dyker...
Planen var klar- vi skulle öva penetrering med lina. Sikten var som den brukar här...typ kass! Väl ute på vraket något bättre än utmed linan faktiskt! Knöt fast linan utanför styrhytten och gjorde ett genomsim som planerat. Lät sedan linan sitta kvar och skulle nu droppa ner i lastrummet. När vi kom ner och knutit linan runt en bräda konstaterar vi att sikten är på tok för dålig här för att det ska kännas bekvämt och avbryter vidare penetrering. Går upp igen till styrhytten och Linus tycker vi ska göra om genomsimmet...så gör vi. Ser sedan att vi nu gjort 31 minuter på dyket och ber Linus kolla gasförrådet. Han visar 140 bar kvar! På singel 15 bar/200...han drar fan ingen luft alls karln!!
Vi fortsätter vänstervarv runt vraket och kikar in i typ alla hål som finns i lugnt & fint tempo. Väl vid aktern följer vi, som planerat linan till Galeasen. Där har jag ännu ej varit tidigare och jag kommer nog heller aldrig mer att besöka platsen! Snacka om dålig sikt!
Vi följer linan tebax till stranden och vid klippan skjuter vi boj. Linus först. Han tar fram säcken och tar av pistolhaken och tittar frågande på mig "vad gör jag med denna här nuuuu?" Jag hinner tänka "släng iväg den vettja...!" men finner mig och visar symboliskt att fästa den på d-ringen.
Efter att även jag skjutit säck simmar vi mot stranden på fem-meterskurvan och bryter ytan efter dryga 81 minuter...nytt rekord fan!
Vad som hände sen....tänker jag inte berätta här- eller hur Linus!?
Tack Linus för ett mkt trevligt och underhållande kvällsdyk!

Parkamraters loggar:
Linus Holmeros - Harm, Lillsved Värmdö