Namn: Lösen:

Dyk nr: 468, Båtmans Brygga, Saltsjöbaden


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2014-07-19
MAXDJUP :
22,1 meter
DYKTID :
60 minuter
VATTENTEMP :
4 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
333 ggr

SWE igen denna vackra lördag! Planen var Båtmans brygga 10:45, den lite udda tiden för att herr MR skulle fylla på Fantasea innan dyket och de öppnar 10:00... Med och dyka skulle MR, MN jag och DP minsann!

Kliver upp vid 8-rycket till medelhavsväder och -värme igen! Käkar frukost och beger mig i lugn takt ner mot Saltis. Ljudboken på och svischar söderut. Stannar till för vätskepåfyllning och fortsätter sedan. När jag är vid Häggvik ringer herr MN och nämner att det är ganska många bilar på plats - han var minsann tidig idag - men det går säkert att knöka sig ner i alla fall. När jag är vid Kista ringer herr DP och undrar om vi inte ska byta plats då det är Fantasea som kör djupkurs där. Jag svarar att det är mig egalt och att de andra kan få bestämma hur vi vill göra. Sedan kan jag åter lyssna på boken...

Hör inget innan jag kommer till Nacka, så jag stannar till utanför Forum och ringer DP igen för att få besked om vart vi ska. Båtman bekräftades så jag hoppar in i bilen igen och kör sista biten.

Kommer fram 10:40 och då är alla utom DP på plats. Glatt återseende i solskenet och vi växlar de vanliga och muntra hälsningsfraserna. Medan vi står där och jiddrar kommer plötsligt en mink utefter strandkanten med en abborre i käften! Han springer rätt förbi oss och vidare utefter stenkanten. Synd att jag inte hann få fram GoPron...

DP glider in (ja, han glider numera - han har bytt till en "vuxen" bil) och vi börjar göra oss i ordning för dykning. Jag tittar på MR och han ler tillbaka och båda har lite inre motstånd mot att bylsa på sig alla dessa kläder när det är så varmt ute... Men det är bara att göra.

PÅ med grejorna och ner i vattnet. DP först i (såklart), MR tvåa och jag trea. Men jag hinner precis bli helt klar då MN gör oss sällskap. Alla redo och jag med min nybytta halstätning skulle nu ner och vara torr igen! :-)

Vi glider ner och ser direkt att sikten är kass - nåja, vi gör väl ekorna och fluffar runt lite i alla fall. Sagt och gjort, kosan styrdes mot den grunda ekan. GoPron är med och jag filmar lite sekvenser från båda ekorna. Sedan fluffar vi runt en del - det var ju planen ju - och hittar någon simpa här och någon lake där. Lite kallt härnere trots allt (4 grader) så jag drar igång värmetröjan. Rackarns så skönt den värmer!!!

Vi glider vidare och så småningom allt grundare. När jag och MR ligger på säkerhetsstopp kommer det en del abborrar simmandes omkring oss så jag filmar en del. De var ganska närgångna så förhoppningsvis blev det någon sekvens med dem med.

Efter 60 minuter bryter jag så ytan, sist i sällskapet. Upp och plocka av sig allt och plocka ihop. Herr PB hade ramlat in på sin moppe och vi snackar en del med honom också.

Till slut återstod bara hemfärden och vi bokade Svarten kommande lördag 10:00 innan vi skildes åt för den här gången!

Jag gled iväg och mötte regnet vid Häggvik - det öste ner!

Tack för idag kompisar, alltid trevlig att dyka och att dyka med er!!! Ses på lördag igen!


EAN32
CNS 25% TOT 25%
Temp: 4 C
Sikt: 1-2 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
110 BAR -> 40 BAR (2x12l, 200BAR)
SAC: 12,9 l/min