Namn: Lösen:

Dyk nr: 271, Hispania


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2014-07-24
MAXDJUP :
52,1 meter
DYKTID :
65 minuter
VATTENTEMP :
4 grader
SIKT :
6 meter
VISAD :
648 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Det var en sån här dykdag som kommer leva kvar en lång tid framöver.

Äntligen skulle man få komma och dyka Hispania och på vilken dag då! När vi lämnade kustbandet låg Östersjön helt spegelblank, inte ett moln på himlen och solen gassade på.

Niklas nya fina aluminiumskuta skar som ett spjut genom den spegelblanka ytan och vi var ute på öppet hav på nolltid. Även i hög hastighet kändes det inte kallt fastän vi kom ut på öppet vatten.

Fick idag den stora förmånen att få åka med några riktigt stora vrakdykare med höga ambitioner; Daniel, Niklas och Anders.

Jag och Daniel dök först och jag fick mig en mäktig presentation av några riktiga godbitar…

Själva dykförberedelserna hade börjat innan denna dag men vill inte förta loggen med massa obetydliga detaljer som förstör den pågående känslostormen kring vädret på ytan och feelingen att få komma ner på Hispania med finmix i bakpaketet.

Nedstigningen gick fint trots algtjockan på det första 10. Spenderade tiden akterut, över lastrum, lite av maskin och andra fina ställen.

Känslan för mig var OK på detta djup – tänkte på vår vän Perres ord : Helium, det är fina grejer!

Uppstigningen gick ok, vi decade planenligt.

Väl uppe på ytan möttes vi av samma underbara väder och strålande glada och ivriga dykare. Resten av dagen var en njutning i fulla drag av Stockholms skärgård – som är helt oslagbart dagar som dessa. Det borde vara ett krav för alla som vill utomlands på semester att spendera en dag här ute för att komma på andra tankar. Sverige är bäst!

D18 – 21/35
80cf - EAN50
BT 25 (2-4-18)

Nu har jag dykt Hispania och jag är så glad!


Kiitos.