Namn: Lösen:

Dyk nr: 469, Svartfotsvraket, Djuröbron, Värmdö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2014-07-26
MAXDJUP :
16,5 meter
DYKTID :
54 minuter
VATTENTEMP :
11 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
390 ggr

SWE-utfärd igen! Idag med mig själv PB och DP anmälda!

Solen högt på himlen och värmeböljan fortsätter minsann! Vi hade bestämt 10:00 och tiden funkade bra så jag var på plats först 09:50 - men det dröjde inte länge innan de andra två rasslade in.

Dagen till ära hade jag struntat i att ta med värmetröjan - hmmm, skulle det bli kallt då? Jag undrade lite över det medan jag kittade på och bytte om.

Ner till vattnet på den nygjorda fina rampen de fixat i ordning vid gamle Svarten. Med följde också GoPron och den nyinförskaffade trayen.

Gled ner i vattnet och såg att sikten var kass, men att det var ganska ljummet vid ytan (ca 22-23 grader). Till slut var alla i vattnet och vi gled ner och iväg.

Algerna täcker nästan botten och jag filmar lite abborrar och färden ut mot vraket. Vi kör en sväng över vraket fast först under. Sedan drar vi iväg en kortis utefter klippkanten innan vi vänder om. Tvärsar viken och hittar resterna av den ena ekan. Lite kallt är det allt (11 grader) och jag hade nog kunnat ha värmetröjan på! :-) Sedan glider vi sakta hemåt och jag bryter ytan efter 54 minuter.

Upp och av med grejorna och sedan hemåt. Passar på att fylla flarrorna på OT på vägen hem. Så slipper jag det nästa lördag när vi kör Harm igen!

Tack för idag pojkar - alltid lika trevligt.


EAN32
CNS 15% TOT 15%
Temp: 11 C
Sikt: 1-2 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
130 BAR -> 75 BAR (2x12l, 200BAR)
SAC: 12,1 l/min