Namn: Lösen:

Dyk nr: 272, Sappemeer, Biskopsön


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2014-08-03
MAXDJUP :
22,4 meter
DYKTID :
57 minuter
VATTENTEMP :
14 grader
SIKT :
8 meter
VISAD :
350 ggr

En trevlig fin lördag i augusti åkte vi ut med Dannes Stocken2 ut till Biskopen och tänkte dyka Sappemeer.

Vädret var hyggligt men de blåste en smula, dock ingenting som innebar otrevlig vistelse på sjön. Motionsicknessen uteblev.

Danne dök dagen till ära open circuit vilket alltid ger intressanta analyser om de största skillnaderna mellan closed och open vad gäller avvägningsjusteringar.

Sappemeer är nästan alltid trevlig att dyka på och de finns mycket att se på och träna på om man vill det, lindragning till exempel som vi utövade emot slutet av dyket. Danne hade just en nyinförskaffad Halcyon Defender Pro spool som var behändig att hantera.
http://www.oceanictech.se/index.php/halcyon-defender-pro-spool-1003.html

Vi kikade in lite i maskinrummet men penetrerade inte denna gång, dock drog vi någon svepa igenom bygget på däcknivå, vilket gör de lite finurligt när vraket har slagsida. Ganska länge sedan jag gjort vrakpenetration, haveri och diverse andra gruvor är ju en annan sak.

Vi kikade också lite på ena masten och sedan spenderade vi sista 15 minuter till lindragning. Jag fick spoola in och ta loss tie-offs vilket är för mig lite av en skill med utgångsdatum, man får liksom hålla igång för de ska gå någorlunda smidigt. Danne hade dock dragit en monsterbana med roliga nivåskillnader.

Temperaturen på botten var dryga 10 grader, häpnadsväckande varmt, hur är det möjligt?!

Efter 45 min BT var vi klara och gjorde tummen.

Efter dyket begav vi oss inomskärs och njöt av skärgården. Lillemannen började sin dykkarriär med lite Atomic-praktik och mask. Hoppas de blir certifikat på ett par år.

När vi sen kom tillbaka till hamn hade diktatorn glömt att sovjetmuren redan har brakat samman för 25 år sedan.

Nytryckta D12 med EAN32