Namn: Lösen:

Dyk nr: 470, Harm, Lillsved Värmdö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2014-08-09
MAXDJUP :
19 meter
DYKTID :
72 minuter
VATTENTEMP :
11 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
319 ggr

SWE-dyk idag, med 3 anmälda och en kompis. DP, MN, Tobbe och jag.

Hade varit sjuk med feber och rejäl förkylning så jag visste inte riktigt var jag stod - förutom att jag fortsatt hostar och har mycket slem - men ett litet plums borde väl funka!

Mötesplats Lillsved och 10:00 var utsatt. Normala morgonrutiner och sedan iväg. Solen gassade och det var kalasväder. Efter drickaköp så blev jag ett par minuter sen och sladdade (nja, inte riktigt) in sist av oss. Glatt återseende och DP hade t o m fått tillbaka torrisen så nu behövde han inte låna mina medhavda handskar.

Kittning och ombyte ganska omgående då DP ville ägna resten av dagen till att stånka lite vid Nordea Masters och brudarna där...

Idag var jag först i vattnet - det du DP!!

DP och jag väntade en stund på de andra två och pratade lite med barnen på stranden som tyckte att det var spännande med dykare och ett vrak... Men GUE-människorna skulle kolla och hålla på en massa (en massa konstiga sektaktiviteter de ha de där) när de kom i vattnet så DP och jag drog iväg.

En ganska snabb färd till linan och sedan väntade vi medan vi kollade in de många abborrarna som simmade runt precis under oss. Kände mig lite mer flåsig än vanligt troligen beroende på den kvarvarande förkylningen men det kändes OK för övrigt så ganska precis när de andra kom fram till linan så tecknade DP och jag åt varandra att vi beger oss iväg mot vraket.

Sikten var rätt dålig och rejält dålig en bit ut på linan, men det är ju svårt att komma fel så efter en stund tornade hon upp sig framför oss. DP valde för ovanlighetens skull att föreslå vänstervarv så vi gick ner på styrbordssidan och följde botten runt hela vraket fram till kollisionshålet. Där gick vi in och gled igenom bägge lastrummen. Sedan upp mot backen som DP körde igenom innan vi tog oss upp mot fören. Men där var det partikelstorm så vi backade igen och gav oss av utefter relingen på babordssidan akteröver. Rundade bygget och sedan in genom styrhytten. När DP prompt skulle knö sig igenom gången precis framför bygget, under de fallna fönsterluckorna kom de andra två dykarna ifatt oss. Lite vinka och sedan drog de föröver.

Vi fluffade på en stund till innan vi kände oss färdiga för återfärd. Lugn färd tillbaka och sedan säkerhetsstopp innan det var dags att bege sig mot stranden och äntra den. Bröt ytan efter 72 minuter och efter ett glassigt och riktigt skönt dyk!

Knallade upp och påbörjade avplock. Efter en 6-7 minuter kom de andra två tillbaka och det blev sedermera dags för en räkmacka och kaffe på Lillstugan innan det var dags att bege sig hemåt.

Tack så mycket för idag kompisar - det gör vi om snart!


EAN32
CNS 25% TOT 25%
Temp: 11 C
Sikt: 1-2 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
210 BAR -> 90 BAR (2x12l, 200BAR)
SAC: 18,2 l/min