Namn: Lösen:

Dyk nr: 277, Norge, Husrevet Gulens Dykkesenter


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2014-08-15
MAXDJUP :
19,8 meter
DYKTID :
40 minuter
VATTENTEMP :
13 grader
SIKT :
30 meter
VISAD :
199 ggr

Efter två dyk på Frankenwald och ett rejält ytintervall gjorde vi ett dyk på husrevet utanför dykcentret.

Man gick ner från bryggan och följde en stor kabel ner emot 10 meter. Hela botten såg liksom ut som ett akvarium. Det var otroligt mycket liv av växter, fiskar och andra totalt oidentifierbara djur.

Sedan kom några klackavsatser liksom på 15 meter ner till 20 meter och där öppnade sikten upp sig rejält, man kunde se långt långt bortöver och djupare ner.

Vi flummade mest omkring och vet inte vad man ska göra som oftast många naturdyk blir till när man inte har något specifikt mål med dyket. Fanns i alla fall mycket att lysa på och se på; sjöborrar och stjärnor och allt det nu heter.

På vägen tillbaka gjorde jag lite reelövningar som Rick fick godkänna och helt plötsligt när vi höll på som bäst blev vi bottenpressade av Kalle med en Suexo-scooter. Man hörde hela tiden surret från scootrarna Roger, Jimmy och Kalle provade.

Tillbaka på 3 meter och stegen fick vi möjlighet att prova en Sierra-scooter som kändes otrolig mycket starkare och kraftigare än min Halcyon HDV-R14. Kul med Scooter, måste köra mera när jag kommer hem.