Namn: Lösen:

Dyk nr: 321, Sv "Vagnhärads kalkbrott"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2014-08-30
MAXDJUP :
30,9 meter
DYKTID :
51 minuter
VATTENTEMP :
6,1 grader
VISAD :
301 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Swe goes Vagnhärad.
På vägen ned mot Vagnhärad ringer goa herrn Eric och med gråten i halsen konstaterar att han glömt det viktigaste i utrustningen denna dag, korven.
Då jag var utrustad med denna detalj bestämdes att vi fortsätter mot gropen för att sammanstråla där.
På plats denna glädjens dag var Eric, Peter, Magnus och Conny. Conny var dock där för att kursa sin flåslåda, så han fick inte dyka med oss andra. Han såg dock inte alltför ledsen ut över detta.
Efter sedvanliga tråkningar var det dags att göra det vi kommit hit för, dyka. Alla var inte riktigt överens på just den punkten. Vissa ville nog gå på grillningen på en gång. Dock fick alla på sig utrustningen och graciöst tog vi oss ned i vattnet. Planen var att stanna till vid badkaret för att sedan gå ned till 30meters platån. Då de flesta hade 32% i flaskorna skulle det bli maxdjupet.
Jag kränger dagen till ära på mig en stycke 10 liter stageflaska också då min luftförbrukning vida överstiger övriga herrars i sällskapet. Allt för att få till et dyk nummer två också.
Ned kommer vi i samlad tropp och flummar runt lite Peter och Magnus får för sig att klämma ned sig i plasttunnan som ligger där. Dom om vår förvåning när desssutom bägge lyckas klämma sig ut också. Vi fortsätter i sakta mak runt brottet medans vi sakta går uppåt. Efter ett tag börjar vissa medlemmar ge konstiga tecken. Jag gräver djupt i minnet om vad PADIs teckenspråk innehåller och kommer fram till att det är tecknet för "nu skiter vi i det här och går upp och grillar för jag är hungrig som F-N".
Sagt och gjort. Upp och får fyr på grillen som goe herrn, han som glömt korvarna, hade införskaffat.

En liten snutt från dagens övningar
https://www.youtube.com/watch?v=1Jk6gv0Gcuk

Parkamraters loggar:
Eric Thorén - Vagnhärads Kalkbrott, Djupa brottet
Eric Thorén - Vagnhärads Kalkbrott, Djupa brottet