Namn: Lösen:

Dyk nr: 381, Harm


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2014-10-04
MAXDJUP :
18 meter
DYKTID :
52 minuter
VATTENTEMP :
12 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
373 ggr

Första dyket på Harm och det gick utmärkt! Trevligt vrak med en del detaljer och lite storlek i jämförelse med andra lättillgängliga "land" vrak i Stockholmsområdet.

Vi simmade på ytan ut för att få längre tid på vraket. Gick ner längs bojlinan i aktern och tog en titt på propellern innan vi simmade längs med babord sida på vraket vilket var ett litet misstag... Babord var inte mycket att se i den här ganska dåliga sikten (2-3 m när det var som bäst), bara en plåtvägg. Sen kom vi upp på däck i fören och det kom lite mer intressent att titta på. Kikade lite försiktigt in i lastutrymmet utan att ta mig in då jag inte känner till vraket sen innan och har inte därför några proportioner på hur denna penetrering skulle se ut...

När vi kom fram till styrhytten simmade vi igenom från grunt till lite djupare och tog förbi den öppna dörren med luftficka i innan vi begav oss längs med lina till Galeasen. Blev inte många minuter på den brädhögen di det var dags att avsluta dyket vilket avslutades med ett simmande 5 m stop påväg tillbaks till stranden.

Over all ett väldigt trevligt dyk som definitivt kommer upprepas, filmade lite också hoppas på att koka ihop nån film från de efter hand.