Namn: Lösen:

Dyk nr: 471, Cave 2, Minotauro


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2014-11-04
MAXDJUP :
10,1 meter
DYKTID :
91 minuter
VATTENTEMP :
25 grader
SIKT :
25 meter
VISAD :
129 ggr

Ner: 14:57
EAN32 2xAL80, EAN100 1x40
Vikt: Lampa + 1 kg
Medel: 6,6 m.

1:a Alexi, 2:a Johan, 3:a Viktor

Efter en snabb lunch och byte av flaskor var det dags att dyka igen. Dyket inleddes med valve drills och s-drills även den här gången och innan vi gick upp hängde vi av oss våra syrgasflaskor på linan och gick upp till ytan för att bestämma gasmängd för penetration som även den här gången var 60 bar.

Alexi satte reelen och vi hann med både första och andra hoppet innan min lampa slocknade efter drygt 30 minuter. Det gick betydligt bättre att navigera de trängre passagerna den här gången. Jag placerades i mitten och efter ett tag slocknade även Alexis lampa. Efter att vi plockat in första hoppet fick Johan fel på vänsterposten som Alexi assisterade med. Efter det andra hoppet fick även Alexi ett fel på vänsterposten som Johan assisterade med. På vägen ut låg Alexi först, jag tvåa och Johan trea. Jag misstänkte att Johan skulle få ytterligare ett fel högerposten och efter ett tag såg jag lampan som flashade och vände mig om med långslangen i handen. Mycket riktigt hade Johan ett fel även på högerposten och vi fick lämna grottan delandes gas. Stora delar av tiden kunde vi simma bredvid varandra men vid många tillfällen fick jag placerade mig bakom Johans ben för att kunna navigera de trängre passagerna.

Tillbaka vid syrgasflaskorna fick Johan först byta över till syrgas innan det var dags för oss andra att göra vårt gasbyte.

Efter nästan två timmars teori fick vi skjuts till affären där vi åt kinamat och handlade frukost och lunchmat för de närmaste dagarna.