Namn: Lösen:

Dyk nr: 473, Cave 2, Mayan Blue


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2014-11-05
MAXDJUP :
23 meter
DYKTID :
97 minuter
VATTENTEMP :
25 grader
SIKT :
25 meter
VISAD :
113 ggr

Ner: 14:06
EAN32 2xAL80, 1x80, EAN100 1x40
Vikt: Lampa + 1 kg
Medel: 15,2 m.

Viktor 1:a, Alexi 2:a, Johan 3:a

Efter snabb lunch var det dags att dyka igen. Den här gången första gången med en stageflaska. Vi simmade A-tunneln bort till E-tunneln där vi hoppade in på E-tunneln. Före hoppet droppade vi våra stageflaskor. Vi simmade till hoppet vid F-tunneln och satte kakor för att negera pilen som pekade åt ”fel” håll. Därefter simmade vi bort tills det var dags att vänta och satte vår circuit-kaka vid 22,7 meters djup i 300 graders riktning vid en rund lite större pelare. Vi vände tillbaka och Chris visade mig att jag måste hålla lampan framåt och titta upp mer. Strax därefter fick jag ett fel som jag uppfattade som vänsterposten. Jag bad Alexi att assistera och medan han tittade på vilken regulator jag andades ut passade jag på att stänga isolatorn. Alexi öppnade först vänsterposten och bad mig att byta regulator sedan stängde han högerposten och öppnade isolatorn. Jag gjorde en flow check på vägen ut både före och efter att Chris öppnat högerposten igen.

Därefter var det Alexis tur att råka ut för utrustningsproblem. Han fick ett manifoldfel på höger sida. Efter att vi konstaterat detta placerades Johan i mitten och vi fortsatte utåt. När vi närmade oss huvudlinan slocknade min huvudlampa, det visade sig vara slut på batteriet. När jag till slut kom över krönet tillbaka till huvudlinan hade Alexis plockat upp sin stageflaska som visade sig ha en trasig regulator. Johan och Alexi fick byta stageflaskor med varandra och därefter gick vi ut Alexi först, jag sedan och Johan sist. Till slut fick även Johan ett fel på högerposten och vi sorterade om så att jag gick ut först, Johan sedan och Alexi sist. På nio meter blev jag omkörd medan jag stuffade stagen och kom senare ikapp Johan och Alexi som bytte till syrgas före och efter mig. Efter ett femminuters syrgasdeko var det dags att gå tillbaka mot ytan.

På vägen tillbaka till dykcentret åt vi tillsammans med Chris på en Mexikansk restaurang i Tulum. Vi åkte sedan tillbaka till Zero Gravity och avslutade med drygt en timmes teori.