Namn: Lösen:

Dyk nr: 479, Cave 2, Chickin Ha, downstream


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2014-11-08
MAXDJUP :
13,9 meter
DYKTID :
133 minuter
VATTENTEMP :
25 grader
SIKT :
25 meter
VISAD :
173 ggr

Ner: 13:41
EAN32 2xAL80, 1x80, EAN100 1x40
Vikt: Lampa + 1 kg
Medel: 7,7 m.

Viktor 1:a, Alexi 2:a, Johan 3:a

Efter en snabblunch var det dags för dagens andra och kursens sista dyk. Dykplanen var att simma in längs samma lina som tidigare tills den slutar i ett T. Där var planen att följa linan åt höger tills den slutade och därefter hoppa till den gula mainline på river run (från Eden) och ta höger. Därefter höger igen vid nästa hopp som var vid dubbelpilar. Slutligen skulle vi fortsätta på linan tills bottomtimern visade 55 minuter. Då dyktiden skulle bli lite över två timmar fanns det risk för att min lampa inte skulle orka hela vägen och därför fick jag låna en Halcyon Focus av Chris som visade sig vara en riktigt trevlig lampa med lång räckvidd.

Vi genomförde dyket enligt plan och simmade sedan hela vägen tillbaka bitvis långsammare. Vi avslutade som vanligt dyket med 5 minuter på syrgas. Klockan var ”bara” strax före fem och vi trots detta de sista att lämna cenoten. Chris konstaterade att detta var lite av GUE:s motto vid undervisning. Först på dykplatsen och sist därifrån. Vi åkte tillbaka och hade den sista teorin och efter detta ett individuellt skriftligt prov. Chris frågade hur vi såg på kursen och berättade efter detta att vi klarat kursen alla tre. Vi firade detta genom att gå ner till marinan och äta mat på en restaurang som visade sig befolkas av amerikaner som titta på fotboll.

Chris var väldigt bra på att skapa bra stämning under kursen och ville alltid ha ut mer av oss. Under vattnet var han ganska militärisk och på land en glad kille som på ett tydligt sätt kunde berätta vad vi gjort fel utan att det kändes besvärande. Det blev också en hel del diskussioner under kursen då Chris har rätt mycket erfarenhet som det gick att hämta kunskap från. Rent logistiskt var det väldigt trevligt att bo på dykcentret då väldigt lite tid gick åt till förflyttningar.