Namn: Lösen:

Dyk nr: 215, Ingrid Horn, Dalarö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2014-11-16
MAXDJUP :
30,4 meter
DYKTID :
46 minuter
VATTENTEMP :
6 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
443 ggr

Dags för Johan att plocka upp Ancora för vintern, och därmed kallade han till avskedsdyk. Jag och TG var 2 av 6 lyckliga dykare som trotsade höstvädret och följde med ut.
Det blåste en hel del, så valen var få. Det dividerades om Tyr, Victor och Ingrid. Valet föll på Ingrid. Riksäpplet var det flera som hade lagt in veto mot.

Ombyte skedde i rask takt för att längtan in i torrdräktsvärmen var stor, sedan plums i.
Jag hade med mig 7:an för att öva båtdyk med. Lämnade GoPron i båten och lät TG sköta dokumenterandet.. Ned längs pricken, kättingen, linan.. och sedan bar det iväg över bergsluttningar.. En lång väg till vraket var det och strömt.
Efter 5-8 minuter eller så fick vi i alla fall kontakt med Ingrid, och det var helt ok sikt! Dock fortfarande strömt på aktern. Lite svårt att ligga still och "posa" för TG:s kamera. Efter en stund sket jag i det och cirkulerade och spanade in grejer i stället. Föröver såg sikten tråkigare ut, och jag hakade av linrullen, men TG verkade inte så sugen. Vi stannade på aktern.
Efter ytterligare ett tag så försvann de andra uppåt och det blev lite mer plats. Gjorde några försök att se cool ut bredvid ratten, och därefter blev det tillbakafärd längs linan.

Nitrox31
D12 200->100 bar , avg 18,0 meter ->SAC rate 17,5 SLM (strömt)
3-4x underställ+2x fleece. svarta+vita innerhandskar som gick igenom handledstätningen. (trångt! svårt med blodtillförsel)
2kg benen+klumpen.

Parkamraters loggar:
Torbjörn Gylleus - Ingrid Horn
Torbjörn Gylleus - Riksäpplet - Dalarö