Namn: Lösen:

Dyk nr: 581, Falken - Fredhäll


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2014-11-29
MAXDJUP :
13 meter
DYKTID :
50 minuter
VATTENTEMP :
7 grader
SIKT :
1 meter
VISAD :
474 ggr

Falken har jag inte fått till något dyk på tidigare, men nu var det dags.
Jonas hade glömt torrhandskarna och tackade nej till erbjudandet om att låna mina våtisar, så han agerade ytorganisation i stället.
Det var strålande sol och jag hade laddat upp med bland annat pimpade slavblixtar, vilka jag hängde på mina vapendragare eftersom jag kallt räknade med att det skulle vara krispig november-sikt.
Mina planer grusades dock så snart vi kom i vattnet och Peter sa efteråt att det var den sämsta sikt han någonsin haft på Falken.
Vi följde kablarna utåt och på 10 meters djup var det i princip inget ytljus kvar. Efter en stund signalerade Rollo att det var dags att ta höger vid en av linorna. Något senare kom vi fram till lite bråte och linan gick därefter uppåt till aktern på Falken.
Försökte fota lite vid aktern, men insåg snart att det inte gick att fånga några vettiga motiv. Jag koncentrerade mig istället på att inte tappar bort de andras gulaktiga lampsken som försvann om man inte låg med nosen mot fenorna framför.
Höll på att få masken avsparkad när vi följde styrbordssidan fram till den spetsiga fören. Där simmade vi upp på fördäcket och gled in i en öppning som ledde in till salongen. Vi tog en runda där inne och man kunde se flaskor inlagda i väggarna som någon slags inredningsdetalj.
När vi skulle ut genom samma öppning var den blockerad av Rollo som signalerade med lampan och pekade att han satt fast i något, men jag kunde inte se vad det var. Försökte känna mig fram och lirkade lite, men han verkade fortfarande sitta fast!!
Jag tog då tag i hans flaskpaket och tryckte honom utåt så något stor grej i taket gungade till lite oroväckande. Visste inte om han kommit loss så jag simmade ut genom ett fönster i salongen och runt till fördäcket för att kolla från andra sidan.
Till min lättnad såg jag då två lampor ovanför utgången, och förstod att vi fått loss honom - Lite väl spännande!
Efter en stund på utsidan vände vi dyket och tog oss akterut för att följa linan tillbaka. När det grundade upp lite vek vi av från kabeln och kollade på en massa skräp på väg mot bryggan där Jonas väntade.
Lagom övning att kånka upp paketet för backen för att pusta ut vid bilen.
Tack för guidningen P & R !

Parkamraters loggar:
Roland Högdahl - Fredhäll, Falken
Roland Högdahl - Stora Essingen, Värdshusvraket