Namn: Lösen:

Dyk nr: 484, Breviks brygga, Tyresö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2014-12-06
MAXDJUP :
15 meter
DYKTID :
55 minuter
VATTENTEMP :
8 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
315 ggr

SWE-dyk igen!

Idag kom vi fyra stycken - MH, PB och MR. Vi hade bestämt 10:00 vid Breviks brygga. Blev något sen då jag valde att köra igång maskinen hemma på morgonen så alla var redan på plats (men inte klara).

Planen idag var att öva, öva, öva och åter öva! MH hade med sig en liten dunk och lina som han tänkte fästa vid en stock och så kunde vi öva där.

Alla gjorde sig iordning och så plumsade vi i utan missöden, men det var väldigt lågt vatten idag. Jag körde med 40cf:aren som jag lagt på 0,75 kg i botten så nu lättade den inte i alla fall. Högerhanden kändes torr och fin så nu var det tätt igen (till skillnad från förra lördagen). Vidare hade jag den extramonterade syrecellen kopplad till Petrelen och det skulle bli intressant att se om de visar lika de båda datorerna.

Vi gick ner som vi skulle och sikten var verkligen kalas! Vi drog bort mot stocken och MH skulle göra fast linan. Men nu började siltet... Jag tecknade att jag kunde lyfta stocken så att han kom runt den med linan och gjorde så. Siltet ökar monumentalt. Linan runt och sedan släppa dunken. Hela stocken lyfter!!! Kikar lite på mina datorer och Petrelen har fått fnatt - visar över 2,0 i ppO2!!! Så det är bara att strunta i den resten av dyket.

Då struntar jag i siltet och stocken och vänder om mot 12-13 meter för att öva där. Såg ju inte ett smack runtikring stocken och linan...

PB följde med mig och jag tränade avvägning och på att vara stilla. Fortfarande är det kämpigt som attan. Det går bra en liten stund, men så flyter benen upp och jag får kämpa igen... Men jag sliter på och emellanåt börjar det kännas aningens bra (men det går snabbt över :-()

Efter ca 45 minuter ger PB upp (han fryser) och jag följer honom mot ytan. Sedan går jag ner igen på 3 meter och fortsätter öva. Kanske går det något bättre. Jobbar på i knappt tio minuter innan jag vänder uppåt igen. Bryter ytan vid 55 minuter på displayen.

Vi snackas vid och jag konstaterar att Petrelen visar rätt efter en kalibrering - så det är nästa note-to-myself: kalibrera alltid den innan dyket.

Tack för idag pojkar, främst PB som dök med mig! På't igen om två veckor!!!


Vikt: 7,2 kg
SP: 0,7-1,3
ppO2: 1,01
CNS: 18% TOT: 18%
OTU: 54 TOT 54