Namn: Lösen:

Dyk nr: 485, Båtmans Brygga, Saltsjöbaden


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2014-12-20
MAXDJUP :
23 meter
DYKTID :
69 minuter
VATTENTEMP :
7 grader
SIKT :
6 meter
VISAD :
322 ggr

SWE-dyk idag! Och RB-träning - attans den som ger sig...

Vacker vinterdag (fast utan snö) med klarblå himmel och sol i mängder!!! Plats bestämt till Båtmans brygga och klockan 10.

Ramlade in fem minuter före och där fanns redan alla de andra. Dagens hjältar var MR, MH och CM - och så jag då! PB bangade för lite förkylning (igen) och de andra hade vi inte hört av alls...

Vi plockade ihop och kittade på. Idag hade jag dragit ner flaskorna något längre ner och flyttat två kg ner på rumpan (typ buttweight) och var nyfiken på hur balansen kändes. Ner i vattnet i ordningen MR, CM, MH och sist jag. Kalibrerade Petrelen det sista jag gjorde för att se om den visade "bättre" idag. På med fenor, rengöring av mask och sedan iväg.

Vi hade bestämt att MR skulle leda och planen var bort mot linan, först till den grunda ekan , sedan ner till den djupa ekan och sedan en lov nere på 22-23 till dess vi vände uppåt. Sikten var OK, kanske ca 6 meter och lampan lyste fint. Nöjd med den. Det känns ganska OK och jag kämpar ingenting! För första gången kan jag tycka att det är trevligt att dyka RB... Känns klart bättre med vikten något längre ner. Ska nog skaffa mig kitet så att jag kan vända på flaskorna så klarar jag mig säkert utan buttweighten.

Vi följer planen och hittar en massa räkor, lakar, simpor, ett par riktiga bjässar till abborrar och minsann en liten kantnål (MR, han hittar han!). MR filmar och vi andra glider omkring bredvid honom och i hans kölvatten.

Känns lite kallt så när vi är tillbaka mot bojstenen på ca 15 så tecknar jag åt MR att det är dags för mig att vända uppåt igen. Han signalerar åt de andra och så smyger vi uppåt. Nu gäller det - ska jag "sätta" 6 meter och 3 meter??? MR skjuter säck på ca 10 meter och jag kolla in honom. Det går fint.

Landar på sex meter och - YES! - klockrent, stabilt och stilla stopp på 6,1-6,0 meter i fyra minuter! Äntligen! Nu ska vi se hur det går på 3 meter... Glider upp mot tre och minsann det går finfint det med - tre minuter på 3,2-3,0 meter - grymt nöjd!

Glider sedan upp mot ytan som jag bryter efter 69 minuter - lite kall men riktigt nöjd!!!

Eftersnack och garv som vanligt innan det är dags att vända hemåt igen. Petrelen gick i taket igen och visade på ett CNS på 688 :-/ Hmmm, ska prova en ny cell tror jag nästa gång...

Tack så hjärtligt kompisar - särskilt tack till MR som väntade in mig fast han inte behövde det.

När dyker vi igen???


Vikt: 7,2 kg
SP: 0,7-1,3
ppO2: 1,27
CNS: 29% TOT: 29%
OTU: 77 TOT 77