Namn: Lösen:

Dyk nr: 488, M/S Trassel, Rindö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2014-12-31
MAXDJUP :
10 meter
DYKTID :
52 minuter
VATTENTEMP :
4 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
484 ggr

Traditionsenligt Nyårsdyk med SWE!!! :-)) Planen var ett litet fluffdyk på Trassel på förmiddagen, innan mat och allt tar över fullständigt denna afton...

Bestämt tid till 09:45-10:00 och jag gled iväg något tidigare idag än i förrgår (fick ju gasa på lite väl mycket då för att hinna till färjan 09:20 i Vaxholm). Belöningen var att jag kom fram till Vaxholm 09:12 och färjan gick inte förrän 09:30 denna dag före helgdag... På plats, väntandes, fanns redan MN och Tobbe. Plötsligt skådar mitt vänsteröga ytterligare en bekanting efter en liten stund - bästaste MR minsann - KUL!

Efter lite tjöt så gick äntligen färjan och det blev kolonn fram till dykplatsen. Och där på plats fanns PB och DP. Så vi blev många, anmälda var PB, DP, MN och dök upp gjorde dessa samt MR och Tobbe.

Ja, det tog väl inte så lång tid idag innan vi började plocka på oss grejorna. Den ytterst gode Herr PB överlämnade en fin liten ask guld (den sagolika kolan) och sa God Jul! En får tacka och bocka - mycket trevligt och vänligt initiativ må jag säga.

Dennis utlovade ett pris efter dyket till den som kom sist i vattnet så jag tog det lugnt och vann klart! Men till slut var jag i jag med. Ytterligare ett dykgäng anlände precis i samma veva som jag plumsade i.

MR och PB väntade in mig och sedan gled vi ner. Sikten var sådär, kanske lite sämre än i förrgår.

Vi gjorde en sväng runt vraket utefter botten och när jag kom runt aktern så känner jag att det är ganska strömt (motströms). Kan väl ändå inte vara så strömt tänker jag och glider vidare förut, nu efter babordssidan. Kommer fram i fören och går ner i fördjupningen och där var det rena "drift-dive" så nog var det strömt allt. :-)

Vi glider upp mot relingen och jag drar ner i lastrummet och utforskar det ganska nogsamt. Men när jag kommer bort till utrymmet akter om lastrummet så är det ingen mening att gå in där. "Någon" har varit där och stökat...

Backar ut och glider upp mot däck. Vi glider runt, fram och tillbaka, medan både MR och PB filmar på. Petrelen visar bra värden och det känns till och med tätt i högerhandsken så vi dyker på. Efter knappt 40 minuter har vi fått nog och PB föreslår en sväng in i viken så jag tar täten dit. Tydligen hade MR missförstått så jag tror jag var ganska ensam en stund, innan jag märker att MN och Tobbe följer mig.

Simmar på ungefär fem meter in i viken och vänder om vid plaststolarna. Där går jag upp på tre meter och simmar tillbaka i lugn takt. Går ju bättre och bättre det här! :-)

Bryter ytan efter 52 minuter och gör de andra sällskap på landbacken en stund. Det utlovade priset från DP uteblev ;-) men det kanske var lika bra det... Lite mera tjöt och sedan återfärd!

Tack så rackarns mycket för idag dykkompisar! Grymt trevligt.

Nu till de tråkiga nyheterna - det blir inga fler dyk i år! :-( Men de goda nyheterna är ju att det är dags igen på lördag!!! :-) Då ska det visst bli Harm.


Vikt: 7,2 kg
SP: 0,7-1,3
ppO2: 1,00
CNS: 17% TOT: 17%
OTU: 49 TOT: 49