Namn: Lösen:

Dyk nr: 716, Alvik - Vraket "Tore"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2015-01-04
MAXDJUP :
10,4 meter
DYKTID :
40 minuter
VATTENTEMP :
2 grader
SIKT :
1 meter
VISAD :
331 ggr

Årets första dyk. Denna Januari-söndag bjöd på strålande sol och jag skulle få bjuda en väldigt skeptisk Thomas på en av Stockholm största dykskatter, nåja, en klassiker i alla fall.

Hittade dagen till ära en perfekt parkering, bara några meter från vattenkanten. Vi laddade upp med ett par koppar kaffe och hoppade sedan i. Jag guidade bort till vraket och visade runt, styrhytt, lastrum, maskinrum. Efter dryga 20 minuter hade vi sett allt värt att se och tog en tur bort till segelbåten, det var längre att simma än vad jag kom ihåg och det kanske inte är så konstigt. Vid en närmare kontroll inser jag att det senaste dyket jag gjorde här var 2006! Men det känns som igår ;-)

Thomas såg inte så imponerad ut när han efter långsimmet i dyn såg den lilla segelbåten, vi tog ett varv och avslutade sedan dyket. Kallt i vattnet och rätt så usel sikt, men på land var det trevligt och det kom massor av nyfikna söndags-strosare fram och vi fick svara på de klassiska frågorna man ständigt får av icke dykare, - Vad letar ni efter? - Finns det nått guld? - Är det inte kallt? - Kan man se nått?

2x12 EAN 27