Namn: Lösen:

Dyk nr: 497, Bimini, Bahamas


DYKARE :
PARKAMRAT :
Neal Watson  
DATUM :
2015-03-03
MAXDJUP :
8 meter
DYKTID :
64 minuter
VATTENTEMP :
26 grader
SIKT :
20 meter
VISAD :
218 ggr

Dag 2 med Neal Watson och två dyk planerade idag med. Spännande med litet ny setup på kameran och jag hoppades på lite bättre bilder ( i alla fall exponeringen).

Idag ut strax före elva och lika kort tid ut till dykplatsen (ja, det var ju samma plats som igår).

Lite segstartat idag då vi fick vänta i drygt 2,5 timmar innan någon HH behagade dyka upp. Ett fåtal sköterskehajar cirkulerade medan Grant och Neal skimmade vattnet. Kanske på grund av att strömmen inte var så stark eller så hade älsklingarna annat för sig idag.

Men strax före 14:00 kom det i alla fall en och det var bara att plumsa i vattnet.

Ner efter linan och parkera igen. Masken fortsätter att imma igen och jag får, precis som igår, fylla och tömma hela tiden och det är klart irriterade!!! Det verkar som om masken fungerar utmärkt med "rätt trim" medan när man är upprätt så immar den igen direkt. Eller så är det vattentemperaturen som gör skillnaden. Ska nämna det för Jörgen på Poseidon när jag kommer hem.

En lagom stor HH cirkulerade bland ca 5 sköterskehajar och det var väldigt lugnt. Tog ett antal bilder och det verkade på histogrammet som om exponeringarna blev bättre. Skruvade ner F till 13 och provade, men gick tillbaka till 16 efter en stund.

En HH blev två en stund och det var bara att fota loss. Några bilder tar jag genom att vara noggrann i sökaren och rätt var det är så smäller det till rejält! Får mig (eller domporten) en riktig kyss av städet på en av hajarna. Nästan så jag fick en smäll av kameran i huvudet! Det är vad jag kallar hajdykning när den är som bäst - nära!!!

Tiden går fort och efter en timme kände jag för ett avbrott så jag gled iväg upp för linan och en paus med Snickers! Lite kall var jag också.LUFT
Temp: 26 C
Sikt: +20 m
Dräkt: Våtdräkt 3 mm mm
Bly: 10 kg
210 BAR -> 80 BAR (12l, 200BAR)
SAC: 14,2 l/min