Namn: Lösen:

Dyk nr: 499, Bimini, Bahamas


DYKARE :
PARKAMRAT :
Neal Watson  
DATUM :
2015-03-04
MAXDJUP :
7 meter
DYKTID :
68 minuter
VATTENTEMP :
25 grader
SIKT :
20 meter
VISAD :
204 ggr

Tredje och sista dykdagen på Bimini! Sedan är det dags att bege sig hemåt igen (imorgon).

Ut som vanligt med båten från hamnen strax före 11:00 och lika kort tur ut som de andra dagarna. Idag valdes en något annan plats, cirka 1 km norr om den förra. Idag tänkte jag på att få ihop en filmsnutt över resan så jag filmade både båten och färden ut.

Tog det himla lugnt för jag var beredd på en stunds väntan innan första hammarhajen skulle komma in. Som vanligt kom det några (en fyra-fem) sköterskehajar ganska snart, men än var inte väntan över. Filmade lite när Grant skar fisk till boxen och lite sköterskehajar nära ytamn från båten.

Men det tog kortare tid än igår och efter cirka en och en halv timme var det dags, en som gick in mot skimningsboxen så alla hetsade i. Tänkte ta det lugnt så jag lät alla plumsa innan jag gjorde mig i ordning. Det går ju ganska snabbt ändå... Idag skulle jag låna en mask av Neal (så att jag såg ordentligt :p).

Efter knappt fem minuter plumsade även jag. Plumsade med GoPron i näven så att jag skulle få en scen med ihoppet också.

Ner efter linan och där låg flera sköterskehajar och en, två hammarhajar gjorde sina lovar. Jag "parkerade" och fotade lite.

Allt fler hammarhajar dök upp - som mest såg jag fem samtidigt! Bland annat en jag inte sett förut - betydligt mörkare och med fläckar på undersidan. Större var den också. Skulle gissa på att den var drygt fyra meter medan de andra nog stannade på mellan 3-3,5 meter.

Tiden gick fort och masken fungerade utmärkt - ingen imma här inte! Bästa dyket hittills med flera goda bilder skule jag tro. Och så vackra de är dessa hammarhajar.

Återvände efter dryga timman och bröt ytan efter 68 minuter för lite paus!


LUFT
Temp: 25 C
Sikt: +20 m
Dräkt: Våtdräkt 3 mm mm
Bly: 10 kg
210 BAR -> 100 BAR (12l, 200BAR)
SAC: 11,9 l/min