Namn: Lösen:

Dyk nr: 461, Vagnhärad, brottet


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2015-03-08
MAXDJUP :
41,3 meter
DYKTID :
51 minuter
VATTENTEMP :
2 grader
SIKT :
8 meter
VISAD :
299 ggr

En fantastiskt vårdag som skulle ha varit på Langesund men blev brottet i Vagnhärad. Kan tyckas lite blekt men det blev en otroligt bra och trevlig dag.

Isen låg kvar på nästan hela ytan. Ca 20 dykare snurrade omkring och alla, inkl Håkan och LÅ, skulle ner vid trappan där det var isfritt ett par kvm. Men Bill är ju Bill och då åkte sågen fram. Vips så hade vi en trekantig vak och kunde dressa upp och hoppa i.

Solen sken från en klarblå himmel och temperaturen närmade sig 15 grader. Isen bar bra, ca 10 cm och i vattnet var det mycket bra sikt, säkert upp mot 10 m som bäst. Vi hade ju fördelen att vara lite ensamma vid vår vak så vi valde att köra med en lina var. Som vi givetvis rätt kvickt lyckades trassla ihop.

Bill och jag behöver öva på kontakt. Vips var han inne i tunneln, vips var jag borta med LÅ och Håkan och skojjade och vips hade Bill övat verkligheten och verkligheten kom ikapp och tömde bailouten. Ja ja, vad är väl en bal på slottet. Jag avslutade med att dra linan bort till trappan för nästa lilla tur.

Uppe konstaterade jag att Johan Carlsson, arr av denna fina dag och det fina vädret också (misstänker jag), m fl dök CCR. Jag tror t o m att 2/3 av alla dykare på plats var CCR. En otrolig utveckling (eller så är det så att det är bara gamla nördar som dyker i ett kalkbrott med 2 grader i vattnet en solig och fin vårdag och det är just gamla nördar som är dom som köper CCR...).

God korv, mycket senap på understället och diskussioner om ditten och datten som vanligt.

Bra med nya ringar, snyggt pålimmad ficka på 905:an (tillverkad 1999 men ser ut som ny) och behov av en ny manometerslang till decoreggen.

Toppendag på alla sätt.
Dil luft
Bailout 40 cf luft
63 h tot