Namn: Lösen:

Dyk nr: 501, M/S Trassel, Rindö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2015-03-21
MAXDJUP :
9 meter
DYKTID :
32 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
437 ggr

Dags för lite RB-dykning igen, efter sju OC-dyk på Bimini!! MR var snäll och ställde upp och vi planerade Trassel och et litet fluffdyk på lördagsmorgonen. Bestämt att mötas upp vid Vaxholms färjeläger lagom till 09:30-färjan.

Dagen till ära (!) hade kvällen och natten inför dyket berikat landskapet med en massa äcklig snö så det skulle bli ett vinterdyk, trots den sköna våren som innan det hade gjort sitt intåg...

Kom iväg i god tid och landade på plats 09:05 och där var redan MR först i kön! Det visade sig att färjan inte gick 09:20 utan 09:30 så vi hade precis missat turen innan (09:00). Men vi tog det lugnt och snackade lite. Jag förhörde mig också om returtiderna eftersom jag var tvungen att vara hemma igen 13:00. Det skulle gå en 11:50 från Rindö så det skulle bli perfekt!

Solen lyste fint men det blåste rejält. Jag lugnade MR med att det skulle vara lä där vi skulle vara ... Färjan kom och vi åkte iväg. Landade på dykplatsen ca 09:40 och hej vad det blåste mycket för att vara lä...

Plockade ihop och hoppade i torrisarna och sedan plumsade vi i. Jag för dagen med ytterligare två kilo borttagna och MR med nymonterade handledsmanschetter (åtminstone den högra).

Plums och sedan ganska snart ner - efter en kort liten överenskommelse kring dykplanen. Det var precis så att jag kom ner - så nu är vikten nog ganska optimal.

Känner att det forsar in vatten i högernäven ganska direkt och signalerar det till MR, men att vi skulle fortsätta. Vi gled vidare och tog en sväng runt vraket utefter botten. Det fungerade fint men jag kände mig lite väl huvudtung (trots vända flaskor och ställ).

Vi körde den vanliga turen runt vraket och sedan gled vi upp vid fören. Jag lyckades trassla in mig i en liten lina, men MR hjälpte mig loss.

Vi gled vidare, ner i lastrummet och sedan runt om. Sedan upp på bryggan där vi låg ganska stilla ett tag. Det fungerade fint med avvägningen idag (förutom att mitt trim var lite framtungt).

Sedan blev det lite väl kallt om högerhanden så jag signalerade att det var dags för mig att vända om. Vi gjorde så och MR sköt sin korv medan jag gled upp till ytan i sakta mak. Bröt den vid 32 minuter så det blev kort idag.

Efterarbetet gick som det skulle och vi gled iväg från dykplatsen. Landade vid färjelägret så att vi hann med en färja som gick 11:40. Perfekt!

Tack snälla MR för dyket idag!


Vikt: 2 kg
SP: 0,7-1,2
ppO2: 0,9
CNS: 9% TOT: 9%
OTU: 27 TOT: 27

Parkamraters loggar:
Marcus Reyier - Sv "Trassel" eller "m/s Storö" Rindö