Namn: Lösen:

Dyk nr: 830, Galtström, Sundsvall


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2015-05-09
MAXDJUP :
8,3 meter
DYKTID :
70 minuter
VATTENTEMP :
4 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
431 ggr

Laguns kickoff 2015.
Martin dukade upp med stora stekbordet och ett gäng glada dykare samlades denna strålande vårdag.
Frånlandsvinden gav oss ett platt vatten att dyka i.
Anders kom upp från Gävle och vi laddade upp med kamerariggar och gav oss iväg med planen: vrakdelar vid ön -> ankaret -> yttre vraken -> granaten -> upp. Men det är ju inte alltid det går enligt planen...

Från vrakdelarna löper en lina ut till ankaret. Eller ja... det gjorde det halvvägs. Där slutade linan i en liten plankstump. Svor åt lingudarna och undrade vad jag gjort för ont medans jag tog fram linrullen för att påbörja en sökning från känd plats. Hittade ingenting att fästa den i. Slutade med att jag fick plocka av mig kamerariggen för att inte ploga fåror i gruset med domeporten, gräva mig under ett spant som låg nere i grusbotten och därefter fästa min lina. Jimmy och Lars hade kommit till platsen för att beskåda jordfräsmetoden. De skakade på huvudet och vände.

Anders och jag simmade vidare och efter en allt för lång sträcka tvekar jag och tänker dra mig åt sidan. Anders kommer fram med en skrivskiva: "Såg du den korsande linan?". Nope. Tillbaka till den och chansade åt ett håll. 50% chans... Men ni vet. 50% chans = 100% failure. Denna ände slutade också vid en planka. Vi måste börja städa upp bland alla linor här!

Ca 5 meter år det andra hållet kommer vi så äntligen fram till ankaret. Vi plåtar på och inser att det börjar närma sig en timme i det kalla vattnet. Efter avslutad fotosession vänder vi så åter för att få i oss några välförtjänta varma hamburgare!

Någon abborre, några tånglakar, mycket spigg och en ost var dagens övriga fynd.