Namn: Lösen:

Dyk nr: 505, Käppalavraket, Lidingö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2015-05-16
MAXDJUP :
23 meter
DYKTID :
50 minuter
VATTENTEMP :
4 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
412 ggr

Lite dyka då äntligen! Efter tre veckors torka... Idag skulle det bli retur till Käppalavraket - den här gången med herr PB!

Vi hade bestämt att ses där 10:00 så jag gled iväg efter att ha startat upp maskinen och packat bilen, vid 09:20. Landade prick 10:00 och där fanns redan PB. Solen sken och det blåste i princip ingenting - trevligt! En liten check-in på FB med obligatorisk bild och sedan plockade vi ihop oss lite. Vi tog det lugnt. PB hade inte dykt på 2,5 månader (sedan Filippinerna!) men han kom igång bra med utrustningen. Själv hade jag bytt handskar och skulle vara trevligt om knottrisarna också var täta!

Så sakteliga blev vi färdiga och det var bara att ramla ner för sluttningen och kliva i spat! Dykplan vid ytan och sedan ner.

Kom på linan direkt och stämde av - sedan sakta och lugnt ner efter den. Vid 10-12 meter signalerar PB åt mig att hans dykdator inte vill visa dykläge! Skumt. Batteriet visar OK hela tiden, men D6:an går direkt till TIME-läge... Jag frågar om han vill avbryta men han ser min "racket" ganska bra och tecknar att vi ska fortsätta.

Så vi glider vidare. Sikten så här långt är verkligen inget att skryta om, men ju längre ner vi kom desto bättre blev det. Kommer så fram till vraket och här är sikten kalasfin! Ser så långt lampan lyser! (Ja, jag säger så eftersom lampan ganska lagom på vraket gick ner till 80% pga batteriläget). Fantastiskt bra. Handskarna täta och trevligt vrakbesök idag. Vi gled ner efter den djupa delen och långsidan och sedan tillbaka något högre upp.

Sedan tar vi linan och beger oss tillbaka. Lite kämpigt men bara en kort stund (ser fasen inte var den där linan är och vill inte trassla in mig i den).

Sedan glider vi långsamt och fint uppåt och bryter ytan när uret visar på 50 min.

Trevligt dyk och helt utan missöden. Det visar sig att PB:s D6:a har loggat hela dyket rätt men vägrat att visa dykläge nere! Det känns skumt...

Vi snackar lite goja och pratar semester och mat för att sedan ge oss för idag!

Mycket trevligt! Jag tackar och bockar ödmjukast PB!!

Nu blir det Tessi nästa söndag och dubbla dyk! Tjohoo!!

Vikt: 3,0 kg
SP: 0,6-1,36
ppO2: 1,3
CNS: 19% TOT: 19%
OTU: 53 TOT: 53