Namn: Lösen:

Dyk nr: 141, Lervik - Tech Nitrox kurs, skillsövningar


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2002-08-31
MAXDJUP :
5,5 meter
DYKTID :
24 minuter

3 korta dyk som slagits ihop till ett.

Efter en kort paus, diskussioner och genomgång av tidigare dyk och kommande hoppade vi ner igen. Nu började det bli riktigt jobbigt, först dela gas till wallner, under tiden ryker hans mask och min sekundära reg nyper. Reder ut det hyffsat och leder wallner tillbaka till uppstigningslinan, klantar till det och försöker fixa wallners mask i stället för att gå upp. De två hökarna som cirkulerar åvanför gör oss försiktigt uppmärksamma på detta genom att wallners reg (min primära) "börjar" friflöda, ser inget, wallner försöker reda ut friflödningen men tar i tumultet fel kran och stänger av min backup och vägrar sedan släppa kranen. Jag kämpar och kämpar men lyckas inte få den blinde att släppa kranen och syrehungern och paniken kryper sig på. Micke ingriper och det är ett befriande andetag vill jag lova.
Massor av bannor över denna miss som kunde gått illa i en skarp situation.

Efter ett kort samtal på ytan går vi ner igen. Steinhoff har sagt att vi ska göra lite kranövningar. KRANÖVNINGAR MY ASS! Först får Peter slut på gas och måste dela med mig, som tack floodar han min mask, försöker rätta till den och hålla mig neutral, wallner råkar också ut för den lede, blinda fösöker vi reda ut situationen, lyckat till slut få dit maskhelvetet och alla slangar, kranar och lampor på sin plats.

Efter denna heldag av terror var det skönt att komma hem. Det är bara att inse att i vissa situationer är man en sopa på dykning.
Wallner var upprörd på sin pygmémask som han pålurats av Divex och kastade den, om någon vill ha en ny 600 kronors mask så ligger den efter stranden i Lervik ;-)

2x12 EAN 34
7L Deco EAN 80