Namn: Lösen:

Dyk nr: 512, Harm, Lillsved Värmdö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2015-07-18
MAXDJUP :
18 meter
DYKTID :
71 minuter
VATTENTEMP :
10 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
379 ggr

Lördagsdyk med MR! Platsen bestämd till Harm och ett förmiddagsdyk med mötestid 10:00.

Anlände precis 10:00 men MR var redan på plats. Regnet kom medan vi bytte om.

Dyket ja; ner och leta rätt på linan och sedan ut mot vraket. Ner efter babordssidan fram till kollisionshålet och sedan upp över relingen förut. "Glidet" (avvägningen och stillheten) kändes magisk här jag rörde inte en fena och var helt stilla medan jag sakta, sakta gled fram utefter relingen - härligt!

Sedan ner vid fören till botten och följa linan som går ut till Skraken och Pluto fast i omvänd riktning. Den leder ju till bommen som vi sedan följer upp till vraket igen. Glider vidare och tiden går riktigt fort. När MR går in i styrhytten och jag väntar utanför känner jag lite kramp i vänster ben men tiden har rasslat iväg så fort (den gör ju det när man har kul) så det känns i alla fall som läge att sakta tänka på refrängen.

Signalerar till MR att jag funderar på att vända om och får ett OK på det. Vi följer linan tillbaka och allt går fint. Tänker att jag ska anticipera ordentligt idag när vi kommer in på litet grundare vatten. Allt går fint fram till ca 10 meter, i alla fall til dess MR vill att jag ska filma honom...

Tar hans GoPro och ska simma runt för att fånga honom på rullen ordentligt. Då sätter krampen igång rejält och det blir jobbigt ett tag. Filmar lite kort och ger sedan upp. Han får tillbaka sin GoPro och vi återupptar returen - rätt ont i vänsterbenet.

Kommer till slut fram till fem meter och sakta glider vi mot stranden. Lite stök för att tömma ur det sista ur dräkten men sedan går det fint.

Bryter ytan efter 71 minuter och knallar upp - nöjda och glada i alla fall!

Plockar ihop i ett väder som blivit bättre under tiden och tar en kaffe och bulle. Magnesiumtabletter - det är nog "da shit" för mig!

Tack snälla MR för dagens dyk! Alltid grymt trevligt och mysigt!Vikt: 3,0 kg
SP: 0,6-1,4
ppO2: 1,2
CNS: 32% TOT: 32%
OTU: 87TOT: 87