Namn: Lösen:

Dyk nr: 739, Kungsängen - Bilvrak


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2015-07-26
MAXDJUP :
7,5 meter
DYKTID :
61 minuter
VATTENTEMP :
18 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
220 ggr

Hade hört talas om detta ställe och efter lite efterforskningar på forumet och fornsök så hade vi ett ställe att utgå ifrån. Vi körde förstås fel och kom på en väg, som blev en grusväg, som blev en lerväg, som blev en stig. Men efter mycket om och men och tack vare fyrhjulsdrift och markfrigång så kom vi fram till rätt ställe. Insåg direkt att det hade varit betydligt enklare att ta "rätt" väg fram, men nu var vi här.

Bilvraken skulle ligga 150 meter ut enligt uppgift. Någon boj syntes inte till så vi gjorde om gårdagens sökmetod, simma ut med en spool utlindad mellan oss för att skanna av botten. Det var bra i teorin, förutom att det stack upp ett antal stockar från botten som vid tre tillfällen satte stopp för linsökningen.

Vid tredje försöket gick det bättre och ganska snabbt så fick jag tre ryck i linan vilket var signalen för att nu var det något på gång. Och det var det, vid Kai låg en bil, eller möjligen lastbil, upp och ner på botten. Relativt trasig men med tanke på hur länge den måste ha legat där ändå i okej skick. Rutor och däck på plats samt ett volvoemblem på grillen.

Vi gjorde en cirkelsökning utifrån bilen men hittade ingen ytterligare så vi satte en pet-flaska som boj och simmade sen in, så vill du se underredet på en gammal bil på botten, passa på nu för den är bojad och en ny dykbeskrivning tillagd.

http://www.dykarna.nu/dykplatser/kungsangen-frolunda_bilvrak-929.html