Namn: Lösen:

Dyk nr: 515, Harm, Lillsved Värmdö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2015-08-02
MAXDJUP :
19 meter
DYKTID :
60 minuter
VATTENTEMP :
12 grader
SIKT :
1 meter
VISAD :
280 ggr

Dyk med DP - det var länge sedan!

Vi bestämde Harm och 10:30 på söndagsförmiddagen och trots upplägg i SWE så var det bara vi två som var på...

Upp vid halv åtta, inmundiga ordinarie frukost och sedan lasta bilen för att komma iväg ca 9:20. Allt höll enligt planerna till dess jag kommit ut på 255:an. Då inser jag att jag glömt understället och vänder om. Hämtar det och på väg igen. Messar DP och meddelar att jag är fem minuter sen.

Kommer fram till Lillsved 10:35, segt med vägbyggen och långsamma förare. DP står och väntar. Fasen, han ser mer och mer ut som Sixten H smal som han är...

Goddag och hej och vi packar upp grejerna och jag startar upp min maskin. DP frågar om jag har några extravikter då han glömt sina, men tyvärr har jag inte det. Säger att han kan åka och hämta för jag har inget bråttom, men han bestämmer sig för att köra ändå. Han tog lite mindre på sig under och vet med sig att han normalt är lite för tung.

DP får som vanligt vänta lite på mig men med ett föredömligt tålamod tar han det lugnt.

Till slut är jag klar med alla mina förberedelser och redo att knalla ut till stranden. Idag var det spännande igen då jag bytt de vanliga aluflaskorna mot två nya 4 liters stålflaskor. Kul att prova med dem. Har därför plockat bort mina tre kilo bly från stället och ska nu prova helt utan vikter...

Förandning klar och ner i spat. Vi bestämmer en plan - som blir linan ut, motsolsvarv (för ovanlighetens skull) utefter botten, runda fören och tillbaka på babordssidan. Sedan upp genom kollisionshålet och ner i lastutrymmet. Från det upp mot förpiken och eventuell penetrering genom backen för DP. Slutligen cruisa akteröver och kolla in bygget innan återfärd utefter linan.

Sagt och gjort, tömning och ner under ytan. Gled lätt lätt ner under ytan med mini-loopvolym och känner att jag nog är 1-2 kilo för tung men att det nog ska bli skönt det - för nu kan jag ju ha lite gas i dräkten :-))

Vi OKar och drar iväg mot linan. Sikten är... ja, kass - kanske en halv till en meter och jag tappar strax bort DP men drar på egen hand mot linan. Går lite för långt vänster och kommer fram på linan vid ca 7 meter. Följer den uppåt och där ligger DP och väntar precis där vi sagt.

OK igen och sedan utåt! Utefter linan varierar sikten mellan kanske en meter och en halvmeter, men färden går lugnt och fint. Känner mig kanon och välbalanserad med paketet. Känns ungefär lika stor skillnad mellan dessa flaskor och aluflaskorna som det gjorde för ganska länge sedan nu när jag gick från enkelflaska till dubbelpaket. Mer stabilt, mer balanserat och mer bekvämt. Grymt!!!

Framme vid vraket är sikten något bättre, kanske två meter och vi följer planen till punkt och pricka. T o m jag gick idag genom kollisionshålet - men visst är man "lite större" med RB och stageflaska...

DP penetrerar backen medan jag väntar utanför. Sedan rör vi oss akterut precis som vi sagt. Rundar bygget nertill och på andra varvet simmar vi genom styrhytten båda två.

Sedan tecknar DP att det är dags att vända hemåt. OK på det och tillbaka efter linan.

Lugn och fin återfärd och kanonavvägning hela tiden - inga som helst problem och inget slit. Klockrent på alla djup. Så rackarns skönt att det börjar sitta.

Bryter ytan efter timmen precis och är nöjda och glada för det.

Plockar av allt och lastar bilen innan vi tar en fika och värmd bulle på fiket.

Mycket trevligt och tack så mycket för idag DP!

Vikt: 0 kg
SP: 0,5-1,3
ppO2: 1,25
CNS: 28% TOT: 28%
OTU: 74 TOT: 74