Namn: Lösen:

Dyk nr: 323, Finland, Haveri guldgruva - North/Vanha mellan


DYKARE :
PARKAMRAT :
Hirvimies  
DATUM :
2015-08-30
MAXDJUP :
34,6 meter
DYKTID :
54 minuter
VATTENTEMP :
6 grader
SIKT :
1 meter
VISAD :
275 ggr

Dyk med Hirvimies i Haveri guldgruva. Nu börjar vi få upp tempo lite och dyken blir bättre och bättre.
Synd bara Hööki inte kunde vara med då han var i Svea Konungarike och dök Tuna.

Vi dök ner på ingången till Vanha Louhintasaali men istället för att gå in i brytrummet gjorde vi jumpet till betonghinken och tog riktning emot Haveri North orten men den inre gången som nästan kommer emot sprängämneslagret och sen skulle vi gå tillbaka men efter cirka 50 meter var sikten dålig, under metern och de var inte så trevligt mer, dock gjorde vi ett allvarligt försök ändå men vände dyket efter någon minut.

Vi kom tillbaka till hinken och där tog vi ett nytt navigationsbeslut och tog den raka förbindelseorten till Haveri North. Slog mig att det var verkligen ovanligt brett här till en början men det smalnade av efter en stund. Det tog inte lång tid förrän vi träffade på Tapsas cookie och kanske 20-30 meter till och vi kom in i north-gången! cirkeln är sluten, nu vet vi själva att Rixa och Lauras karta stämmer.

Linan som vi nu simmar efter har vi många gånger sett när vi dykt emot Haveri North. Vi följer linan till slutet vilket är en stor sten där man gjort linans "primary". Där vänder vi dyket och simmar tillbaka till ämpäri, väljer linan ut tillsammans och jag tar täten då Janne samlar upp sin jumpspool och sedan ut till 35 meters linan där sista jumpet samlas ihop.

Upp till 32 meter och där signalerar vi bara till varann och börjar uppstigningen till 24 meter i lite snabbare tempo för att samla ihop upp emot 21 meter.

Första stoppen går fint och 6 meters stoppet på syre gör vi som vanligt, dvs glider sakta över brottet och går tillsammans tillbaka på bakpaketen då decot är klart.

Fint dyk och jag börjar tycka om den här Haverimixen 30/15.
Avslutning på SEO som vanligt.

D18 - Tx 30/16
7 liter - Syre
18 - 1
15 - 1
12 - 1
9 - 1
6 - 5