Namn: Lösen:

Dyk nr: 752, Narvik - PS Norge


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2015-09-03
MAXDJUP :
26,1 meter
DYKTID :
71 minuter
VATTENTEMP :
11 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
306 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Pansarskeppet Norge har varit belagt med dykförbud fram till 2014 och detta skulle bli mitt första tillfälle att dyka på fartyget. Historiskt intressant om man är insatt i sjöslagen i Narvik. Vi hoppade i som första dykgäng och gick ner efter linan som denna gång var ett droplina. Väl nere mot botten såg vi inte till något vrak men jag tyckte mig skymta en siluett på min vänstra sida så jag tog linan och började simma bortåt och mycket riktigt där var aktern på Norge.

Efter att ha knutit in linan i vraket så skotrade vi för över. Det märks att fartyget var gammalt redan innan andra världskriget med sitt trädäck och nitad plåt. Vraket har rejäl slagsida med lätt överhäng.

Efter att ha skotrat fram till fören så började vi utforska några av alla öppningar, vi tog oss ner i ett rejält spränghål och i botten fanns massor av skor. Filmade runt lite där nere, Jonas hittade en gång som man kunde simma en bra bit in i, får titta mer här vid nästa dyk i morgon.

Flera dörrar och luckor hann vi kolla in, det ska tydligen finnas både en maskintelegraf och reservstyrning att se men vi lyckades inte lokalisera någon av dessa. Jonas signalerade att han hade vatten i loopen på sin RB så vi avbröt och tog oss tillbaka till linan.

Ett bra dyk, mycket kvar att se och utforska.

http://dykkepedia.com/wiki/PS_Norge

2x12 EAN 32
80cf EAN 25

Parkamraters loggar:
Linda Haglund - Norge, Narvik, PS Norge (Galten)
Linda Haglund - Norge, Narvik, Romanby (Galten)
Tommy Bornholm - Norway, Narvik, Norge
Tommy Bornholm - Norway, Narvik, Romanby