Namn: Lösen:

Dyk nr: 625, Norge, Narvik, W-H & Dieter von Roeder (Galten)


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2015-09-04
MAXDJUP :
22,3 meter
DYKTID :
81 minuter
VATTENTEMP :
11 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
327 ggr

Jag är glad att jag bestämde mig för att göra ett dyk till denna vecka. Vi körde en repris på Wilhelm Heidkempf och sen scootrade vi linan över till resterna av den tredje jagaren på samma dykplats, Diether von Roeder. Diether är ju väldigt trasig men här fanns enormt mycket saker att kika efter. Vi såg anteckningsböcker, hela och trasiga glasflaskor, skor och artellerigranater i mängder.

Efter att ha simmat ett tag bland bråten hade Jonas noll koll på var vi lämnat scootrarna vilket han signalerade. Jag signalerade att "jag har full koll, follow me!" och så tog jag täten och ledde oss tillbaka till helt rätt ställe. Tur att nån av oss hade den inre kompassen igång när bråten inte direkt agerade nån självklar vägvisare på vraket...

När vi scootrade tillbaka till Heidkempf fick Jonas se en stooor firre vid botten vilket visade sig vara en hyfsat sized marulk (eller breiflabb som de heter på Nörsk). Uppstigningen gick finfint och vi kom alla väldigt nöjda å glada tillbaka upp i båten. Jag kommer hoppa veckans sista dyk, återbesök på PS Norge, något jag bestämde mig för redan igår. Jag är SÅÅÅÅ nöjd med veckan, sällskapet, utrustningen, maten... ja allt! Tack alla för en fantastisk resa! Tack till Micke Bergström med fru Karin, Kai (skepparen), Tommy Bornholm, Jonas Roos, Micke Tilja, Peter Brockman, Dennis Persson och sist men inte minst, Mattias Nilsson!

Parkamraters loggar:
Micke Tilja - Narvik - Z 17 Dieter von Roeder & Wilhelm Heidkamp
Tommy Bornholm - Norway, Narvik, Dieter von Roeder och Wilhelm Heid