Namn: Lösen:

Dyk nr: 283, Värmdö, Harm Documentation


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2015-09-14
MAXDJUP :
16,7 meter
DYKTID :
54 minuter
VATTENTEMP :
14 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
211 ggr

Ett orienteringsdyk för att kolla vad som ska filmas/fotas/mätas resten av kursen. Jag fick äran att leda dyket.

Då vi körde half-usable och hade dykt lite innan så hade vi ganska dåligt med gas. Tog det lungt ut. Såg ingenting av lampan från 2an så fick kolla bakåt ganska mycket. Tipset vi fick på vägen tillbaka är att ligga sida-vid-sida istället för single-file i det här läget.

Gick babords sida fram till kollisionshålet. Kolla det ett tag. Gick inte igenom utan över kanten och fram till backen. Visade genomsimningsmöjlighet där (tror inte något riktigt förstod det...).

Gick över fören för att kolla vyn därifrån. Inte så bra sikt här så ingen vidare vy över fören.

Tillbaka längs styrbords reling. Till bygget. Försöker visa att vi simmar igenom med misslyckas uppenbarligen med kommunikationen då ingen hänger på. Efter lite väntan simmar jag tillbaka över till resten av teamet (de två instruktörerna tyckte också att jag skulle hänga på teamet ;-).

Han inte kolla runt så mycket på bygget innan JP signalerar att vi vänder. Tar det lungt på vägen hem, men endå vill det bli lucka. Aleksi tycker vi ska lägga oss i bredd (eller så tolkade iaf jag det), så vi simmar sida vid sida in. Upptäcker då att min bekvämlighetsfart var väldigt mycket högre än vad som önskades av övriga. Tydligt att vi inte dykt något ihop som team.

Lyckas för typ första gången simma lagom långt på väg tillbaka så vi landar snyggt in vid stranden.

2x12 Nx32. Ner 200 bar, upp 125 bar. SAC 15,2 l/min.