Namn: Lösen:

Dyk nr: 327, Finland, Haveri guldgruva VLS-Isokiivin traverse


DYKARE :
PARKAMRAT :
Hirvimies  
DATUM :
2015-10-03
MAXDJUP :
53,6 meter
DYKTID :
60 minuter
VATTENTEMP :
8 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
211 ggr

Så var det dags, äntligen.

Vi dök här första gången till Isokiivi för typ en månad sedan och senare har Hööki och Janne gjort dyk genom VLS (Vanha Louhintasaali = Gamla Brytrummet) ner emot Isokivi-linorna men det har varit rätt så rörigt och därför har detta tagit lite tid.

Det finns 2 st uppåtgående shortcuts som är fästa i linan (utan jumps) från VLS ner emot isokivi. Väl nere i korsningen så är Tonis lina med cookie på (som det står Isokivi på) liksom undergående den linan som leder ner emot gången längst ner i gruvan där min cookie borde sitta.

Vi gjorde dyket ganska mycket snabbare än vi trodde från början och därmed hade vi tid att utforska linan som går ner emot keskisyvänne (mittdjupet efter vi hade kommit fram till isokivi.

Just vid korsningen till isokivi såg jag en hel del löv på botten och jag undrar just när det inte är OH mer....något at utforska och försöka fastställa.

Mittdjupet är den lägsta punkten i den öppna delen av gruvan, vilket kanske vi dyker på före vintern om det blir tillfälle.

Dyket hade vi planerat i detalj och gått igenom det flera gånger, så varje korsning och avvikelse gick smidigt. Vi nådde ringen i början av VLS på 8 minuter RT och det tog inte lång tid ner till Tonis lina som det finns en pil på.

D18 - Tx18/45
80 cuf - EAN50
7 liter - Syre

BT 35 (Planerat)
BT 26 reality
21 - 2
18 - 2
15 - 2
12 - 2
9 - 2
6 - 18En bra film där man ser några sekunder från Gamla brytrummet: http://vimeo.com/90477936