Namn: Lösen:

Dyk nr: 146, "Ljusterövraket" - Decompression techniques kurs


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2002-09-03
MAXDJUP :
35,2 meter
DYKTID :
48 minuter

Så var det dags för det första dekompressionsdyket! Fan.. nu är det på RIKTIGT, klantar man till det nu så kommer mr bends och knackar på!
Lite nervösa seglade vi ner efter linan, mötte masten och fick en fin blick över den på resan ner.
Nere på däck ledde wallner dyket, han fäste linrullen strax bredvid nedstigningslinan och drog efter babordsidan. Vi simmade akterut, kollade in bygget, fönster, kättingspel mm. I aktern gjorde vi en nedstigning mot propellern men såg den aldrig. Tillbaka upp, här tyckte Micke att vi inte hade tillräcklig koll och markerade det. Väl uppe på däck igen tog vi en snabb titt över däck sedan vände vi dyket. Jag simmade först och lossade linan, frös rejält med mitt skitunderställ. När linan var indragen hade 19 minuter gått av våra planerade 25, jag känner dock att jag fryser för mycket för att vilja fortsätta så jag ger tummen upp och som den gode store parkamrat wallner är har han inga invändningar.
Micke tycker att vi är för långsamma att påbörja uppsigningen och genast har vi varsin frysning att hantera. Inga större problem att efter flera dagars drillande lösa denna.
Jag är decoansvarig och påbörjar uppstigning. Får återigen njuta av masten och den fina lanternan. Lägger märke till att masten rör sig lite, är förmodligen inte upprätt så länge till. Kort stopp på 18 meter, fortsätter upp till 9, gasbyte, sista stoppet på 6 meter. Varsin simulerad frysning, lägger på varsin minut efter byte till bottengas.

Väl tillbaka i butiken köper jag det fetaste understället som fanns.

Deco: 9/3(80%) - 6/8
2x12 (Toktoppade) EAN 30
7 L Deco EAN 80