Namn: Lösen:

Dyk nr: 331, Finland, Haveri guldgruva - Turisti


DYKARE :
PARKAMRAT :
Matias Kulmala  
DATUM :
2015-10-14
MAXDJUP :
33,9 meter
DYKTID :
52 minuter
VATTENTEMP :
8 grader
SIKT :
1 meter
VISAD :
254 ggr

Efterjobbet-dyk som Hööki hade arrangerat med klubben med 4 deltagare.
Jag och Matias anmälde oss tidigt och sen kom en GUE-dykare med från Lahti som jag inte träffat förr, han heter Risto tror jag.

Målet för dagen var att visa Risto lite av Haveri och ett runt-i-brottet dyk på 35 meters linan samt en tur in i Turistigrottan brukar vara lämpligt.

Nedstigningen gick fint, Risto och Hööki gick precis före oss. Risto gick för första gången ner i Haveri vilket brukar vara lite trist på 25 meter när man träffar på mjölken, sikten blir 20 cm och man ser knappt något. Men han klarade sig fint och det såg stabilt ut när han och Hööki satte fart.

Vi okejjade tillsammans med Matias på 35 meter innan vi fortsatte efter dom.

Vi tog vänstervarv i brottet för att kolla linarbetet vi gjorde förra helgen och allt såg väldigt bra ut. Vi kollade pilarna och dom finns nu helt rätt utanför uusi louhintasali, så vi behöver inte alls flytta dom något.

Vi tog också bort en del extralina vid reparationen. Allt är nu fint och vi kan låta linan vara där snygg och fin på rätt djup, kanske kollar vi in ULS på nästa dyk.

Efter detta tog vi rutten upp till uppstigningslinan vid northgrottan och gjorde fin uppstigning till 9 meter där vi drog in i turisti och kikade lite. Det såg fint ut och sikten var ok. Schaktet ner ifrån turisti ska gå rakt ner i sidgången från north, någongång ska vi prova, undra bara om man ska gå nerifrån och upp eller uppifrån och ner...doktor laura föreslog en gång att det är trevligast att gå uppifrån.

Lite ont i örat efter dagens dyk, inte bra. Tur det blir att vila lite nu i åtminstone 1-2 veckor innan nästa gång.

D12 - EAN28
7 liter - syre

BT 25
6 - Bakgasen i 10 minuter under transportsträckan tillbaka till trappan. Klart och biff uppstigning.