Namn: Lösen:

Dyk nr: 546, Båtmans Brygga, Saltsjöbaden


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2015-11-01
MAXDJUP :
22,4 meter
DYKTID :
64 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
252 ggr

Söndagsdyk med MR som precis kommit hem från familjesemester!

MR hade tomma flaskor så jag tog med min D12:a med 140BAR i så att han kunde plumsa. Vi bestämde Båtmans brygga och 10:30 - inte för tidigt idag...

Gick upp strax efter sju och kände mig lite risig, snörvlig och lite ont i halsen. Då är ett litet fluffdyk det som behövs för att rensa systemet!!! Ut i garaget vid nio för att plocka ihop maskinen och lasta allt. Kom iväg lite sent så jag förvarnade MR om att jag skulle bli lite sen. Men det visade sig att jag överskattat restiden någon så jag rasslade in på alla fyra hjul bara ett par minuter efter utsatt tid!

Där var redan MR, ivrig men tålmodig. Vi snackade lite strunt medan vi gjorde oss i ordning. Sedan skulle dykplanen annonseras...

Ner till djupa roddbåten, följa djupkurvan på 20-ish en bit, sedan snedda uppåt mot ca 17-15-ish tillbaka så att vi kommer till betongblocken. Därefter till grunda roddbåten och sedan fluffa runt lite.

Sagt och gjort och ner i spat! Följde planen till punkt och pricka - det må jag säga!!! Sikten var bra fram till djupa roddbåten, sedan lite sämre (kanske 3 meter) på det djupa. Temperaturen pendlade mellan 5 och 7 grader.

Planen höll och sedan låg vi stilla och hovrade på +14 vid betongblocken en bra stund (fasen vad tålmodig han är den där MR - själv ruttnade jag efter 3-4 minuter).

Sedan sköt han korv och så låg vi och hovrade på typ 8 en stund och sista hovringen vid 3 meter. Bröt ytan efter 64 minuter och ett bra kontrollerat dyk.

Sedan upp och plocka av allt och byta lite fler tankar...

Tack så mycket för idag, MR!!!


Vikt: 4,0 kg
SP: 0,5-1,5
ppO2: 1,2
CNS: 38% TOT: 38%
OTU: 80 TOT: 80