Namn: Lösen:

Dyk nr: 548, Breviks brygga, Tyresö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2015-11-29
MAXDJUP :
19,5 meter
DYKTID :
65 minuter
VATTENTEMP :
7 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
358 ggr

Söndagsdyk med bästaste MR!

Utfärden med Tessi blåste inne på lördagen så jag letade desperat efter ersättning. Ingen kunde på lördagen men goaste MR kunder på söndagseftermiddagen :-)

Med nya syreceller i maskinen så drog jag iväg för att vara vid Breviks brygga vid de överenskomna 13:00. Kom fram på minuter och där fanns han redan på plats.

Vädret var inte så lysande. Regn hela vägen men uppehåll trots allt vid dykplatsen och ca 5 grader på plussidan. Inte så blåsigt heller...

Kul att se sin kompis igen och det var väl inte så mycket att snacka om, lite check in och sedan ta på sig grejorna. Maskinen var redan igång (startade den hemma med de nya cellerna) så det blev raskt gjort.

Planen idag var att gå ner (förstås) och sedan filma och öva. MR ville dra via sportbåten till MCn. Där ställa upp kameran - för dagen på stativ - och sedan simma lite. Sedan ungefär samma plan tillbaka på sportbåten.

Sagt och gjort!" Plums och se där... Sikten verkar OK, helt OK!

Vi OKar och går ner. Samlar oss på ca 5 och sedan drar vi iväg till sportbåten. Kollar in den lite innan vi drar ner till MCn. Hittar den som vi ska och MR sätter upp GoPron. Simmar lite (utan att silta) innan han verkar ha fått nog och packar ihop den igen. Då signalerar vi tillbaka och gör sedan så.

Lugn färd tillbaka till sportbåten. Jag hittar en finfin kantnål som jag viftar lite åt MR om. Han filmar den lite och så beger vi oss vidare sedan.

Uppställning av GoPro på sportbåten och sedan fluffa lite där med. Sedan signalerar jag att det börjat bli dags för mig att göra min första övning, koppla loss, lämna över och sedan ta tillbaka och haka på stageflaskan. MR OKar det och jag positionerar mig framför honom...

Går bra att koppla loss och lämna över flarran - inga problem. Sjunker något när jag tar tillbaka den (knepigt då den är positiv). Lite stökigt att hitta platsen för nedre haken. Vill göra det igen och gör så. Den här gången hade jag tyvärr kommit åt botten lite och inte stängt av lampan så jag såg nada. Kopplade loss och lämnade över flaskan men signalerade sedan att vi skulle flytta oss en bit innan jag tog tillbaka den. Så, sådär gick det. Ingen katastrof men går helt klart att förbättra.

MR ställer upp sin GoPro igen och förbereder sig för att skjuta sin korv. Jag hänger runt under tiden. Som vanligt gör han det kanonfint, dessutom på film! ;-)

Jag hade bestämt mig för att skjuta min korv också länge sedan nu...). Lägger mig på ca 7 meter och lossar den. Allt går fint till dess jag ska rikta andrasteget från slingflaskan för att skjuta i luft i korven. Försöker göra det utan att flytta andrasteget ur sin position, men det går inget vidare. Försöker några gånger men inser till slut att jag måste lossa andrasteget lite för att kunna rikta luftströmmen in i korven. Då går det bättre och den far iväg uppåt. Trots allt ganska OK men samma här - går klart att öva på mera.

Vi fluffar sakta tillbaks och bryter ytan efter 65 minuter, grymt nöjda.

Halvmörkt redan och det är bara att plocka i ordning och bege sig hemåt igen!

Tack så hjärtligt för idag MR! En ren fröjd att dyka med dig!


Vikt: 4,0 kg
SP: 0,7-1,36
ppO2: 1,2
CNS: 33% TOT: 33%
OTU: 89 TOT: 89