Namn: Lösen:

Dyk nr: 101, Ljusterövraket, Ljusterö


DYKARE :
PARKAMRAT :
Micke Tilja, instr:Micke Bergström  
DATUM :
2002-09-03
MAXDJUP :
36,4 meter
DYKTID :
48 minuter

Första riktiga decodyket... spännande var ordet.

Dansade snabbt ner till fören och gjorde fast min lina i hålet där bogsprötet stack ut en gång i tiden. Efter ett kallt konstaterande angånde vattentempraturen förbannade jag mina våthandskar och simmade glatt vidare efter barbordsidans reling med min lilla kompis hack i häl.

Vi tittade på allt som kom i vägen men ärligt talat är det svårt att slappna av när man har en Bergström som susar omkring och bara väntar på att få ställa till lite sattyg. Till slutet av båtenkom vi, stack sedan ner längs den slanka vackra aktern för att få en skymt av propellern. Upp tillbaks och in över aktern och kikade på roderspelet och ner i maskinrummet. Sikten tillät dock inte en endaste skymt av maskin.

Våran tid tog slut och det var dags att vända. Var tillbaks på linan efter 19 minuter. Hade tänkt ta en sväng till över fören men min lilla kompis frös så vi påbörjade uppstigningen, trodde vi. Micke tyckte att vi var lite slöa efter att vi gjort tummen upp så han passade på att simulera varsin frysning. Det är jättesvårt att skruva kranar med våthandskar efter 20 minuter i fyragradigt vatten... Fixade till det och påbörjade uppstigningen på 23.

Decot gick bra, Tilja frös dock som ett spädbarn i drivis. Slöade lite men det kändes helt ok att ta det lungt, det var ju faktiskt första gången.

DECO: 18/1 - 9/3-6/8
EAN29, dbl15
EAN 80, 7L

Parkamraters loggar:
Micke Tilja - "Ljusterövraket" - Decompression techniques kurs