Namn: Lösen:

Dyk nr: 284, Trassel ,Rindö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2015-12-31
MAXDJUP :
10,1 meter
DYKTID :
62 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
VISAD :
351 ggr

Nyårsdyk som traditionen bjuder!

Tanken var att vi skulle dyka på Svartfoten men ET hade hört att det skulle vara en hel drös dykare där så vi bestämde oss för att mötas vid Trassel 10:00.
Eftersom jag oftast är den som ramlar ner i vattnet först och otåligt får vänta på de andra så tänkte jag vara lite taktisk i år och tog en senare färja till Rindö.......Men det var jag inte ensam om. När jag kom till stenslätten så fick jag ett sms från MN om att han missat färjan och stod i Vaxholm och väntade på nästa färja som skulle gå 10:00.
Väl framme så var både ET och PB på plats och vi chittchattade en stund innan MN, Rickard och Tobbe dök upp, äntligen så var dagens dykpöbel samlad.

Så på med grejorna och ner i vattnet med siktet mot botten.Väl därnere så märkte jag att vingen pytsade i lite luft på eget bevåg så jag fick koppla loss slangen. Tog sedan ett varv runt vraket innan PB och ET dök upp.....eller säger man ner. Vi tog en lov ut till flaket innan PB och ET fortsatte runt Trassel medans jag tog en sväng på insidan. Sedan så möttes vi på nytt och fortsatte mot bilen. Men de stackars åldermännen började snart att frysa och vände tillbaka när vi var ca tio meter från bilen. Jag tog en sväng runt bilen innan även jag vände tillbaka. Kände att dräkten satt väldigt klistrad mot skrinet men tänkte att det nog bara var magen som hängde ut lite efter all julmat. Det skulle senare visa sig att jag inte stängt dräktkedjan ordentligt (hoppas jag) och var fuktig från bröstet och ner till kallingarna: Och stackars PB som frös om fingrarna pga en läckande handske ;-)

Väl på land igen så bjöds det på glögg, bullar och chokladbitar........ Kan en nyårsafton börja bättre?

Tack grabbar för denna dykdag och det gångna årets dyk.

Parkamraters loggar:
Eric Thorén - M/S Trassel, Rindö