Namn: Lösen:

Dyk nr: 551, M/S Trassel, Rindö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2015-12-31
MAXDJUP :
10,5 meter
DYKTID :
53 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
308 ggr

Traditionsenligt Nyårsaftonsdyk med SWE!!!

Idag skulle vi bli fyra stycken, PB, DP, MN och jag - fast även Rikard och Tobbe hakade på så sex dykare. Platsen var som vanligt bestämd till Svartfotsvraket, men dagen innan såg jag att Ecodive skulle dit med hela ELVA dykare. Jag tyckte det skulle bli lite trångt så vi körde en konversation och kom fram till att köra Trassel istället...

Tiden satt till 10:00 så jag gled iväg 08:30 då jag var lite osäker på färjetiderna. Ett par plusgrader och ganska så fint väder, molnen gav med sig sakta men säkert.

Kom fram 09:45 och där fanns redan PB. MN hade precis SMSat och meddelat att han precis missat färjan och skulle ta den som gick 10:00. DP och de andra syntes inte till heller. I väntan blir man överraskad och tackar ödmjukast för en liten julklapp från kolamästaren! Mums och stort TACK!

En efter en rasslade de in och så var vi sex stycken. Inte lång tid efteråt samlade det in ca 5-6 bilar till och Dykhuset skulle köra här idag. Populärt värre att dyka på Nyårsafton...

Nåja, vi låg steget före och kittade på för att komma i först. Gissa vem som var först i?

Efter uppstart och förandning var jag redo och plumsade i som två. Väntade in PB och sedan gick vi ner.

Vanliga varven runt och på vraket. Gjorde lastrummet och utrymmet under bryggan. Såg tallrikarna i utrymmet bakom livbojen. Men snart är man ju klar på det här lilla vraket så PB signalerade att vi skulle kika efter bilvraket på utsidan.

Så vi tog en sväng - ganska lång sådan tyckte jag. Hittade en kardanaxel och något som såg ut som en halv ram. En halv eka och annat bråte. Men efter en stund hade jag fått nog och signalerade att jag vänder om. PB gör mig sällskap tillbaka och strax därefter kommer även DP.

Sakta tillbaka och sedan tre-fyra klockrena minuter på 6 meter exakt, åtföljda av tre minuter på 3 m (ja, pendlade där mellan 3,1-2,9). Bröt sedan ytan efter 53 minuter, nöjd och glad.

Rikard bjussade på glögg, MN på Aladdin och Tobbe på gifflar.

Tack så rackarns mycket för idag pojkar! Och Gott Nytt År - ja nu blir det inget mer dyka i år. Lyckligtvis är det nytt år redan imorgon...


Vikt: 0,0 kg
SP: 0,6-1,3
ppO2: 0,9
CNS: 19% TOT: 19%
OTU: 54 OTU: 54

Parkamraters loggar:
Dennis Persson - Trassel ,Rindö