Namn: Lösen:

Dyk nr: 553, Harm, Lillsved Värmdö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2016-01-06
MAXDJUP :
17 meter
DYKTID :
59 minuter
VATTENTEMP :
1 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
360 ggr

Litet onsdagsdyk med både CCR-gänget och några ur SWE-gänget! Det är ju ändå Trettondagen och alla dräller bara runt ändå - så lite idrott gör gott för själen. Sägs det...

Idag skulle MH, DB, AL, MN, DP och jag plumsa och vi hade bestämt Harm och tiden 10:30. Jag skulle få dyka in min nya ansiktstätning som AL bytt åt mig - hoppas bara att han inte glömt att ta med den...

Kliver upp 07:00 och det är rejält kallt ute. Kvicksilvret (som ju inte är något kvicksilver nuförtiden) visade på -15 grader och snöfall. Hua!

Vanliga morgonrutinerna och sedan starta upp maskinen innan jag lastar bilen och åker iväg. Kom iväg i god tid och skulle nog vara framme ca 10 minuter före utsatt tid.

Vädret klarnade lite under färden, ja ömsom ymnigt snöfall, ömsom klart och soligt. Temperaturen steg något och var ca -10 mitt inne i stan.

Kom planenligt fram tio minuter före utsatt tid och på plats var redan MH och MN. Lite tjöta innan AL, DB och DP anlände. Och jajamänsan, min dräkt var med med ny ansiktstätning :-). Med var också de extra handledstätningarna jag beställt samt lite fyllda flaskor. Tack så mycket AL!!!

På plats var det -10-11 grader och ganska stilla vid parkeringen. Men när jag bar ut stageflaskan och fenorna till stranden så märktes vinden ordentligt. Fast ingen is!

Inget att drälla med i den här kylan så jag var strax klar och gick ut och satt mig vid stranden för att förandas. Nya ansiktstätningen passar förbaskat bra men attans vad tajt den är - nästan så att det värker i käkarna... MN och DP var först i (såklart) och de andra drällde lite, men jag väntade in dem. Sedan ner i vattnet och under ytan.

En simtur ut till vraket och jag märker att det är något lite vajsing med avvägningen. Blir liksom inte av med luften i dräkten. Kämpar på med att tömma den en stund. Lite bubblor från O2-manometern också så jag får ganska kort dyktid enligt datorn. Den pendlar mellan att ge mig 35 minuter och 55 minuter men det passar ganska bra för jag tänkte i alla fall hålla mig till timmen...

Vi gör vraket som vanligt fast den här gången i motsolsvarv. På vägen till slutna cirkeln så ska de andra in i bygget men då har jag varit i i ca 40 minuter så jag säger till MH att jag går tillbaka. Han frågar om han ska följa med men jag säger att det är lugnt.

Så det blev en lugn färd tillbaka i ensamt majestät - inga konstigheter förutom att det fortsätter att vara besvärligt med luft i dräkten. Inser efter ett tag att det pyser in luft i dräkten hela tiden, inte mycket men lite hela tiden.

Håller på att gå fel mot stranden (håller för långt ut) men kommer fram som jag ska och bryter ytan efter 58 minuter. DP och MN har precis klivit upp. De andra dräller lite längre.

Nu fryser allt fast i kylan och jag får be MN hjälpa mig med att få av mig stageflaskan, endern har ju frusit fast. Får också reda på att DP dykt plaskblöt hela dyket. Han visste tydligen redan i igången att det läckte men körde i alla fall dryga timmen! Galning!!!

Efter en stund kommer de andra tre och alla hjälps åt med att få av infrusna dykprylar.

Till slut är det bara att dra hemåt, med en kort avstickare hos föräldrarna med en kvast till kära modern!

Tack för idag pojkar!


Vikt: 6 kg
SP: 0,6-1,25
ppO2: 1,1
CNS: 22% TOT: 22%
OTU: 60 OTU: 60