Namn: Lösen:

Dyk nr: 555, Breviks brygga, Tyresö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2016-02-28
MAXDJUP :
24,5 meter
DYKTID :
66 minuter
VATTENTEMP :
1 grader
SIKT :
7 meter
VISAD :
481 ggr

Lite dykning denna söndag - både eftersom MH ville ge sin sidemount-montering ett nytt försök och för att jag ville dyka igen och med min nya scrubber (ytterligare ett kilo mindre).

Planen var gamla Brevik igen och tiden satt till först 10:30, men det skulle bli "crowded" vid 11:00 då Fantasea skulle dit så vi ändrade till 10:00. Sent omsider meddelade även CM att han skulle med. Kul, vi blir tre dykare i alla fall. PB hade ju i o f s sagt kanske men han meddelade oss sin förkylning på fredagskvällen.

Packade bilen och monterade ihop maskinen kvällen före och startade upp den på morgonen precis innan jag åkte.

Ramlade in ca 5 minuter före utsatt tid och både de andra hade redan kommit och låg lite före mig i förberedelserna. Men jag tänkte att MH på kvällen hade meddelat att sisten i fick bjuda på bullar så jag snabbade på lite och var först i! :-)

Kallt i vattnet med ca 0-1 grader vid ytan, burr...

Planen idag var sportbåten först för att sedan ta oss till motorcykeln igen. Sagt och gjort, nedstigning och kolla bubblor (sist läckte jag ju, men idag var det tätt kändes det som efter o-ringsbytet förra veckan). Idag strulade tredje syrecellen - den som går på Petrelen så den senare körde jag på OC.

Härligt och skönt att vara nere igen. Kändes fantastiskt bra idag. Avvägningen perfekt, kontrollen likaså! Vi gick ner till sportbåten och kikade runt lite där. Både MH och CM filmade lite medan jag fluffade runt eller låg stilla. Efter en stund genade vi bort mot motorcykeln som vi kom något nedanför men det var bara att glida upp ett par meter så var vi precis rätt. Cirklade lite där innan MH föreslog att vi skulle gå åt andra hållet (längre norrut alltså). Vi OKar det och gör så. Glider lugnt och fint vidare. Efter en stund hittar vi en fin stor trälåda med massa skor i - den har vi aldrig sett förut. Den låg väl på dryga 23 meter.

Sedan vänder vi om och går tillbaka till sportbåten och sedan till MHs nyligen fastgjorda dunk. Den satt så fint där i däcket. Där låg vi stilla en stund och tog en vända söderut därifrån. Nu började jag tycka att det var väl kallt så efter en stund sa jag att jag skulle bege mig uppåt i sakta mak från de ca 11-12 meter vi låg på.

Gjorde så med de andra i släptåg tog en ganska lång tur snett syd-sydväst och kom efter mitt säkerhetsstopp på 5 meter som gick helt lysande - helst stilla och bekvämt som attan - upp väldans långt söderut. Var faktiskt bortanför bortersta bryggan. Så jag gick ner igen och följde 3 meters kurvan till dess jag kom fram till rätt ställe.

Bröt ytan efter 66 minuter precis med de andra och var grymt nöjd över dyket!!! Kanonbra dyk och det bekvämaste hittills med RBn. Och så bra och trevligt sällskap ovanpå det! Hur trevligt och lyckat är inte det!?

Nu hade Fantasea anlänt och var i princip redo att plumsa i. Snackade lite med Monica och Anders kort innan vi tre andra påbörjade avklädning och ihopplockande av våra pinaler. CM informerade mig om att det hade kommit små små bubblor från mitt förstasteg på stagen. Konstigt, jag hade kollat den men inte sett något. Får kolla nästa gång och lämna in på service efter det om det fortsätter. CM själv hade otur med plastkedjan på sin dräkt som gick isär när han skulle ta av den. MH hade fått batteritorsk på ena sidan på sin maskin under dyket - men alla var rörande överens om att det varit kanon!

CM drog ganska snart medan MH och jag kom överens om en fika på donken på vägen hem. Det satt fint med en äppelpaj och kaffe! Men sedan var det dags att rulla hem och lasta ur, skölja av och logga.

Tack så hjärtligt för idag pojkar!!!


Vikt: 0 kg
SP: 0,7-1,3
ppO2: 1,28
CNS: 30% TOT: 30%
OTU: 81 OTU: 81