Namn: Lösen:

Dyk nr: 333, War Fundy


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2016-03-20
MAXDJUP :
25,4 meter
DYKTID :
38 minuter
VATTENTEMP :
1 grader
SIKT :
6 meter
VISAD :
372 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Tessi och Niklas hade lagt upp en tidig utfärd i kalla mars men vilket dykmål sen; Warfundy i Ålandshav är en av de riktiga pärlorna i Östersund tycker jag.

Fick med mig Rick på utfärden som var riktigt laddad att dyka vrak igen efter en lång dykinaktiv vinter.

Niklas hade tagit upp Tessi till Grisslehamn och ska köra några utfärder härifrån nu i mars/april på både Thyssen och War Fundy är det tänkt.

Färden till War Fundy från Grissle tar c:a 3 timmar med Tessi vilket flöt på väldigt fint eftersom vattnet låg i princip helt utan vågor, en riktigt fröj gentemot tidigare utfärder där vi haft betydligt mer sjö och då hade vi Perres Silver 540.

Vi kom med på första turen ut och fick göra två fina dyk. De andra dykarna hade dragit ner först och vi gick ner som sista par.

Första dyket gick vi på stage och min regg småläckte en del och friflödade en aning så jag fick kranandas lite för att lugna ner de ansträngda första steget. Mycket riktigt gick de bättre i sista delen av dyket.

Vi kollade in vraket ovanifrån och från utsidan, speciellt gick vi långt ner på aktern, faktiskt ända ner på botten längst in under vraket. Man får verkligen känslan av att det är verkligt stort vrak när man sjunker ner längs sidorna och in under bottenskrovet nästan.

Vi gick tillbaka föröver och gick ner i några lastrum lite och kikade in under däck åt olika håll. Maskin ockulärbesiktade vi också uppifrån men tänkte spara det till nästa dyk.

Vattnet var nollgradigt eller minus 1 på BTn men det kan väl inte vara kallare än 1 grad..

Vi gick sedan upp på dryga halvtimmen och kom upp till båtens lunchservering! Vilken känsla. Som alltid superservice när man åker med Niklas, det är synd det blir så sällan.

D18 - EAN32
11 liter - EAN35

BT 30 - inget större deco