Namn: Lösen:

Dyk nr: 556, Käppalavraket, Lidingö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2016-03-25
MAXDJUP :
22,5 meter
DYKTID :
52 minuter
VATTENTEMP :
3 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
329 ggr

Äntligen dags att komma i vattnet igen!!! Efter en månads torka och minst två veckors rejäl flunsa och sjukdom... Hade lagt upp ett evenemang i SWE för antingen Långfredag eller Annandag Påsk, och den ende som kunde och det på Långfredagen var bästaste MR. Vi kom överens om Käppalavraket och tid på plats 11:00.

Kom iväg lite sent eftersom jag inte räknat med att byta kalken. Men aviserade om 10 minuters sen ankomst och det verkade inte vara ett problem. Gasade ändå på så att det endast blev 5 minuter när jag väl kom fram.

Glatt återseende och kul att få dyka igen tyckte båda två. Förberedelserna gick geswint och vi var snart redo att plumsa i.

Planen för dagen var samla ihop oss på 10 meter vid skrotet för att sedan gå ner till vraket. Väl där skulle MR filma och han hade instruerat mig att hålla en videolampa för att ljussätta från lite olika vinklar. Sedan på tillbakavägen ett par övningar för mig och MR ville skjuta säck för att sätta fast den vid skylten. Upp till ytan för att spana exakt var det är och till slut hämta korven.

Vi tog oss ut till hörnet på bryggan och gick ner till linan. Lugnt och fint följde vi den till skrotet där vi OKade varandra innan vi fortsatte ner till vraket. MR filmade lite här och där.

Ett par rundor på vraket och spana/filma lite skor som ligger där. Efter en stund börjar MRs videolampa blixtra så det blir inget överlämnande av lampa till mig. Så när vi är nöjda på vraket glider vi sakta tillbaka uppåt.

Samlar ihop oss på ca 10 och spanar in skrotet innan vi beger oss upp på 5-6 meter där skylten är. Jag gör en "donera stage och ta tillbaka den" som går helt OK och MR skjuter säcken (snyggt som attan). Sedan beger vi oss uppåt och tillbaka till bryggan. Vi spanar in var korven är och sedan hämtar MR sin korv medan jag glider in mot stranden och börjar kränga av mig fenorna. Är fortfarande i vattnet när MR är tillbaka.

Bara resten kvar och vi är enormt nöjda med dagens dyk. Tack snälla MR för ett kalasdyk och finfint sällskap!


Vikt: 0 kg
SP: 0,7-1,3
ppO2: 1,25
CNS: 23% TOT: 23%
OTU: 61 OTU: 61