Namn: Lösen:

Dyk nr: 557, Värdshusvraket


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2016-04-03
MAXDJUP :
17 meter
DYKTID :
45 minuter
VATTENTEMP :
4 grader
SIKT :
1 meter
VISAD :
368 ggr

Söndagsdyk med MN, Rikard och Tobbe!

Efter lite oklarheter huruvida det var 11:00 på dagen eller på kvällen som gällde och om det var på Svarten eller Värdshusvraket vi skulle dyka, så klarnade planen så sakteliga - 11:00 AM samt Värdshusvraket!!!

Gav mig ut till garaget i god tid för att plocka ihop, starta upp maskinen och montera nya tillbehöret - Se7en-skalet med nya handtaget - som precis hade landat på fredagen. Gick nästan perfekt, men jag var tvungen att kapa av lite på skalet - nertill för att jag har ställ samt upptill på båda sidorna eftersom jag har tjockfyror och dessutom inverterade. Men med lite körning med lilla kapen så gick skalet på fint. :-). Och så fick jag flytta ner 3:e cellhållaren till lungan för handtagsfästet var ivägen för att montera cellhållaren där jag brukar ha den (direkt på maskinen).

Drog så iväg i det mulna vädret men det var inte så kallt, 8 grader visade det digitala kvicksilvret i bilen. Tog det lugnt i trafiken men var ändå på plats kvart i elva. MN och Rikard var redan på plats, men vi fick vänta en stund på Tobbe.

Glatt återseende och förberedelser som vanligt. Ingen hade direkt bråttom så vi äntrade inte vattnet förrän cirka tjugo minuter före tolv.

Direkt kunde man uppskatta den usla sikten, vid ytan var det kanske 30 cm...

Vi bestämde att köra i två par, Rikard och Tobbe i det första med MN och jag släpandes efter. Planen var ingen särskild, ner till vraket och fluffa runt och med en dyktid på ca 40 minuter. De andra två drog direkt medan MN och jag tog det lugnt. Ner under ytan och till linan. Liiite bättre blev sikten men mer än en meter kan det inte ha varit någonstans idag.

Vi följde linan och kom fram till vraket som vi skulle. Tog ett halvt motsolsvarv runt vraket vid botten innan vi gled upp över relingen och kikade lite här och var. Sedan tillbaka till platsen vi glidit upp på för att köra resterande halva motsolsvarv (runt aktern). Till slut en kortis på däck innan vi på grund av sikten tycker att vi kan vända om hemåt.

Lugn och fin tillbakatur och stop vid 5-6 meter. MN ilar fram och tillbaka över sanden och gluttar överallt medan jag bara hänger. När hans säkerhetsstopp är klart så glider vi vidare uppåt. På 3 meter stannar jag och hänger en kortis och det känns bra medan MN glider upp till ytan. Strax gör även jag så och jag bryter ytan efter 45 minuter. Det visade sig att MN hade letat kritpipor när han for fram och tillbaka som en Duracellkanin.

De andra är redan uppe och det återstår bara att utbyta dykupplevelser från både idag och tidigare innan alla beger sig hemåt igen.

Som alltid riktigt härligt att dyka! Bra sällskap och få plumsa - även om sikten inte var mycket att hurra för idag. Tack pojkar!


Vikt: 0 kg
SP: 0,7-1,3
ppO2: 1,20
CNS: 19% TOT: 19%
OTU: 53 OTU: 53