Namn: Lösen:

Dyk nr: 842, "Skylightvraket", Ankarsvik, Alnön, Sundsvall


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2016-04-03
MAXDJUP :
6 meter
DYKTID :
40 minuter
VATTENTEMP :
2 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
421 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Årets avrostningsdyk blev ett för mig nytt vrak som dock finns utmärkt på sjökortet. Det så kallade Skylightvraket i Ankarsvik. Dagen bjöd på strålande väder när vi monterade ihop utrustningarna. Tätningen till mina gamla torrhanskar sprack dock när de skulle på men som tur var hade jag iallafall våthandskar med mig som reserv. Även om slitna våthandskar i kombo med 2 gradigt vatten inte är helt optimalt.

Nåväl.

En GPS hjälpte oss att dra ut en riktlinje på ungefär var vraket skulle ligga och vi ytsimmade norrut för att lättare kunna orientera oss till hyffsat rätt plats. Första provskottet gav dock lite för långt norrut, men när vi sedan vände söderut igen tog det inte lång stund innan vi kom fram till fören.

Startade GoPro'n och simmade efter babordssidan som längre akterut hade fallit ut. Vände runt aktern och simmade över till insidan och tillbaka till fören där en bit av fördäck fortfarande finns kvar samt en skylight. Fotade Lars framme vid denna skylight och utanför fören innan vi vände tillbaka till stranden.

Det visade sig dock att GoPro'n hade varit inställd på "Narrow", så filmen blev lite sisådär.
Fick dock med mig ett par foton från fören.

Lars kamera hade dock hängt upp sig vid första exponeringen, så något riktigt fotolycka hade vi inte.

Ett grunt vrak väl värt ett par besök på iallafall. Lätt att komma i/ur vattnet och goda parkeringsmöjligheter.