Namn: Lösen:

Dyk nr: 792, Bjurälven - "Dolinsjögrottan" - Sump 3


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2016-04-08
MAXDJUP :
17,5 meter
DYKTID :
73 minuter
VATTENTEMP :
1 grader
SIKT :
15 meter
VISAD :
229 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Då var det dags för det dyk som jag sett fram mot i ett år, vi skulle ta oss längre in i grottan än vi i teamet tidigare varit.

Vi hoppade i vid 10:40. Efter vår rutinmässiga kontroll av alla regulatorer så började vi vår insimning mot första torra sektionen. Sikten var fantastisk! Fördelen med tidiga dyk. Väl i torrsalen så vinkade Pirre hej då till oss och jag och Andreas började slitet med att ta av oss flaskor och bära igenom till nästa sump. Vi vilade lite, delade på en snickers och sedan gjorde vi det korta dyket på drygt 2 minuter in i torrsal 2.

I sal 2 var det dags igen, av med flaskor och vi hjälptes åt att lyfta dem upp för det en meter höga avsatsen och sedan började vi kånka över till sump 3. Mer vila och dricka lite vatten, sedan på med flaskorna igen och vi påbörjade dykningen bortåt.

Vi tog oss 5 minuter in och vände som planerat vid T-korsningen, mycket fin sektion av grottan! Vände tillbaka och påbörjade det mödosamma arbetet med att släpa flaskor och utrustning tillbaka. Vi tog ett längre stop i sal 1, drack lite cola och käkade mer snickers. Fällde ihop vår stege som vi släpade in tidigare i veckan och passade på att krypa igenom en trång liten tunnel som visade sig gå över i taket i salen.

Ute i dagsljus vid 15:00

2x12 Sidemount
80cf