Namn: Lösen:

Dyk nr: 560, Båtmans Brygga, Saltsjöbaden


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2016-04-24
MAXDJUP :
16 meter
DYKTID :
47 minuter
VATTENTEMP :
3 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
256 ggr

Dykelidyk med MR på söndagsmorgonen!

Platsen blev Båtmans brygga och tid 10:00 bestämt. Syftet var bara att fluffa lite och öva lite. Ville dels väga in mig med aluflaskorna och den tunna plattan och dels öva BO (och se om det kommer in vatten i loopen varje gång - eller om det går att göra utan att få det). MR ville öva lite han med.

Vädret var... ja, blandat. Molnigt med ömsom inget, ömsom snö eller hagel.

Kom fram i god tid men där väntade redan MR. Lugnt och trevligt under ihopplock och maskinstart. Så småningom var vi redo och gjorde upp planen. Först ner till grunda ekan och sedan följa väggen mot bojstenen. Där skulle vi stanna och göra diverse övningar efter att MR riggat GoPron på bojstenen.

Gick ner och kom ner med mina sex kilo (möjligen skulle jag kunna kapa något kilo till). Sikten var kass inne vid land men blev bättre ju längre ut vi kom. MR ledde och vi kom snart fram till ekan där vi hängde en stund. Här kändes avvägningen fint och jag låg stilla respektive hovrade ovanpå ekan medan MR filmade. Hittade en jättefin och stor räka inne under en sten mitt i ekan.

Sedan bort mot bojstenen som planerat. MR riggade GoPron och hängde framför en stund. Sedan var det min tur innan MR åter tog scenen och sköt korv.

Sedan upp på ca 11 meter där jag körde en BO som gick så där. Tappar avvägningen när jag byter från öppet i maskinen till BO-reggen (och sjunker lite). Då blir det inte så stiligt alls... Byter tillbaka när jag samlat mig men jag konstaterar åter att jag har vatten i loopen. Så det bubblar en del när jag andas ut.

Tröttnar lite och vi går sakta uppåt. Avvägningen/balansen är svårare med aluflaskorna och först på 5 meter tycker jag att jag har full kontroll igen. Bryter ytan efter 47 minuter och kommer upp till ytterligare en hagelskur.

Men båda är himla nöjda och glada - alltid mycket trevligt att dyka och att göra det med dig, MR! Tack så mycket.

Vikt: 6 kg (alu 3l, tunna plattan)
SP: 0,7-1,3
ppO2: 1,1
CNS: 21% TOT: 21%
OTU: 56 OTU: 56