Namn: Lösen:

Dyk nr: 17, SALT, båtutfärd till ---


DYKARE :
PARKAMRAT :
Jonas Lindgren  
DATUM :
2002-09-08
MAXDJUP :
25 meter
DYKTID :
33 minuter

Sista dyket för helgen. Denna helgen har verkligen varit fokus på dykning. Fast man inte riktigt varit upplagd för dykning har man monterat utrusting, hoppat i fuktig torris, burit utrustning och åkt gungande båtar - allt för att inte ånga sig när man väl måste lämna stället. Och visst har man varit glad att man gjort det, när man väl är nere.
Detta dyket är det navigering rakt åt söder som gäller. Jag är navigeringsansvarig och eftersom jag nu lärt mig att det är strömt här och jag vill att vi skall få ett kul sista dyk tar jag min uppgift på största allvar - kanske lite för allvarligt ... Håller nästan rak kurs hela tiden, ger få eller inga marginaler för improvisation och nyfikenhet - förlåt Jonas. Hur som helst så ser vi en hel del - och kom ju upp rätt. :-)
Vi simmar över ett stort område med bara sandbotten, inte en fisk och inga växter eller krabbisar. Konstigt område. Dock hittar vi en stor sten mitt på sandfältet och jag beslutar mig för att muntra upp Jonas så jag ställer mig på stenen och föreställer Frihetsgudinnan, står på händer och gör en kullerbytta. Får höga betyg av domaren :-) Simmar vidare och kommer till slut fram till berg och påbörjar uppstigning utefter bergskanten. Funkar bra och jag är så jääääkla stolt och glad över att min dykning har lossnat och jag kommit ur nybörjartunnelseendet. Och fått rutin på att tömma torrisen och västen. Och hålla mig på plats vid deko i fritt vatten. Jättekul!
En intensiv dykhelg har det som sagt varit, men nyttig har den varit och mig gav den jättemycket. Tack ni alla som var med och förgyllde den. Hoppas verkligen få se er snart igen.
Kram ! /S