Namn: Lösen:

Dyk nr: 149, Nacka Strand - "Nackastrandsvraket"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2002-09-10
MAXDJUP :
18,4 meter
DYKTID :
45 minuter

Kvällsdyk på Nackastrandsvraket. Klädde om på parkeringen och knallade bort till bryggan. När vi kommer fram ligger det en resväska och guppar i strandkanten! Hmm... övertygade om att den är fylld av pengar börjar vi pilla på den för att se om det går att öppna den men den är låst. Samtidigt upptäcker vi en dykbag som ligger under trappan och en säck som kommer upp till ytan... aha, det är andra dykare som hittat en väska tänker vi och lämnar den som vi hittade den.
Det visade sig senare att denna resväska är Erik E´s dygbag och att nån elak förbipasserande roat sig med att kasta den i vattnet ;-)

Sikten var för platsen riktigt bra... men kolmörkt. Eftersom Andreas HID gett upp dök vi i äkta stroke-anda med endast min huvudlampa, funkade okej men vi avböjde alla avancerade aktiviteter. Tog ett par varv runt vraket, kollade in maskinen, propeller, lastrum och allt annat sevärt. Erik hade påpassligt hängt upp en kikare på en krok och Andreas testade den men den verkade inte fungera nått vidare ;-)
Efter att ha detaljstuderat det mesta var vi hyffsat nöjda och gjorde tummen upp. Kände mig lätt i nya understället trots P-Vikten och på de sista 5 metrarna släpade jag med mig en stor sten för säkerhets skull.

EAN 28